Részben lebontják a Parlament körüli kordont

Lebontják a Parlament zöldterülete körül felállított kordont, melyet az Országház és a képviselők védelmében meghozott intézkedés miatt még szeptember 18-án emeltek - közölte a Köztársasági Őrezred parancsnokhelyettese hétfőn az MTI-vel.

Az MTI tudósítója előzőleg azt látta a Kossuth téren, hogy teherautókra pakolják a kordonokat, így a Rákóczi szobor és a Kossuth szobor körüli parkrész ismét szabadon látogatható. Kardos Imre dandártábornok, a Köztársasági Őrezred parancsnokának helyettese a távirati irodának elmondta: a Parlament épülete körül továbbra is marad a biztonsági intézkedés, csak a Rákóczi és a Kossuth szobor környékén, a zöld területnél bontják le a kordonokat.

A parancsnokhelyettes azt mondta: amennyiben demonstrációk, rendezvények miatt a kordon visszaállítása indokolt lesz, újra felállíttatják azokat. A Kossuth Lajos téren az Országházhoz tartozó területet szeptember 17-én zárta le a rendőrség, majd másnap a még szabadon maradt zöldterületi részeket is kordonnal vetett körbe, mert a Parlament épületéből távozó országgyűlési képviselőket tüntetők megdobálták, autójukat leköpdösték, illetve ütlegelték.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.