Újra itt a Hangfoglalás

6400 négyzetméteren, 72 hangszerkiállítóval, hangszer bemutatóval és több, mint 100 koncerttel idén is várja az érdeklődőket a Hangfoglalás. A hangszer-, hang-, fény-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítás, illetve zenei szemle október ötödikétől három napon át tart a SYMA Sport- és Rendezvényközpont ’A’ és ’C’ csarnokában és négy fővárosi klubban. Minden program ingyenes.

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) és a Magyar Zenei Exportiroda (MXH) által szervezett nagyszabású iparági kiállításon az akusztikus és elektromos, a vonós és billentyűs hangszerek minden elképzelhető és elképzelhetetlen fajtája megtalálható majd. Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, színház, és a diszkó-technika összes elemével találkozhat a látogató. Utóbbiba például beletartozik a füstgépek, a lézerek és az effektek világa.

A kiállításon a hagyományosnak mondható hangszerek mellett jó néhány különlegesség is helyet kap. Így például Romanek Tihamér 193 centiméter hosszú, a világon egyedülálló theorbacsemballója. Meghallgatható a Didgeridoo, az ausztrál őslakosok tradicionális hangszere, aminek a termeszek rágják ki a belsejét, a Talking drum (beszélő dob Nyugat-Afrikából, lehet változtatni a hang magasságát, gyík bőr az ütőfelülete), a Quijada (perui szamárállkapocs) és az orrfuvola.

Fellép többek közt Hrutka Róbert & Jamie Winchester, a Sugarloaf, Zagar & DJ Bootsie, Szekeres Tamás és a cemid.net band, az AD Stúdió, Mester Tamás, a Fresh Fabrik, Papp Szabi (Supernem), Ferenczi György, Nagy Ádám (Roy és Ádám) és a Megasztárból ismert Boogie.

A helyszínen bemutatkoznak mesterhangszer készítők, restaurátorok, hangszerjavító műhelyek, manufaktúráknak és azok a kereskedők, akik minőségi hangszerekkel foglalkoznak. Kiemelt része a programnak a gyermekek hangszerbütyköldéje, a világtalanok hangszersimogatója és a fogyatékkal élők zeneterápiás foglalkozásai.

Október 5-én és 6-án este a Hangfoglalás programja négy fővárosi klubban folytatódik. A West-Balkán, a Gödör Klub, a Kultea és az Almássy Téri Szabadidőközpont ugyanis ismert és kevésbé ismert, de mindenképpen zseniális magyar illetve közép-kelet-európai zenekarok koncertjeinek ad helyet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.