Pirézbarát a kormányban?

Kincses Gyulát, az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet főigazgatóját jelöli az egészségügyi államtitkári posztra az SZDSZ - értesült a Népszabadság. A kisebbik koalíciós párt ügyvivői testülete csütörtökön dönt a lemondott Kovács Attila utódjáról.

Úgy tudjuk, Ungár Klára neve is felmerült, ám a párt több vezető politikusa szerint belső támogatottsága nem kellő mértékű. Igaz, Kincsest még csak nem is igazán ismerik a pártban. Így vele kapcsolatban is többen fenntartásokkal élnek, főleg politikai múltja miatt.

Az orvos, egészségügyi menedzser, illetve gyermek-fül-orr-gége szakorvos végzettségű, önmagát a weblapján egyebek mellett egészségügyi politológusként definiáló Kincses Gyula húsz év praktizálás után kezdett egészségpolitikával foglalkozni - több mint tizenöt éve.

Az 1990-94-es parlamenti ciklusban az MDF (listás) képviselőjeként részt vett a háziorvosi rendszer kidolgozásában, aztán több kormányváltást is "túlélt". Az Orbán-kabinet főtanácsadójából a Medgyessy-kormány egészségügyi tárcájának tanácsadója lett, a Gyurcsány-kormány alatt pedig az egészségügyi reform előkészítésén dolgozott, ő vezette a "hálapénzellenes miniszterelnöki szakértői munkabizottságot". Emellett 2000-es megalakulása óta tagja az Orbán-kormány által létrehozott (a Heti Válasz című hetilapot kiadó) Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány kuratóriumának, tavaly óta a Szeretem Magyarországot klubnak.

Tagja emellett a "Piréz-Magyar Baráti Társaságnak". (A "piréz" népet kutatók találták ki az idegenellenesség méréséhez. A Tárki februári közvélemény-kutatása szerint a magyarok 68 százaléka elutasítja, hogy Magyarország pirézeket is befogadjon. A társaság célja tehát az idegengyűlölettel szembeni fellépés.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.