Zavaros a miskolci ivóvíz

Zavarossá vált az ivóvíz Miskolcon, a Miskolc-tapolcai kútból nyert víz minősége nem felel a tisztasági követelményeknek – közölte a Miskolci Vízművek (Mivíz).

A Mivíz szerint a Miskolc-tapolcai Vízműben a nyersvíz zavarossága ismét növekedett, és a megengedett határértéket elérte. A cég ezért a kút víztermelését leállította.

Ha a reggeli órákig a "zavarosság visszakapcsolási érték alá nem süllyed, és a kutat a termelésbe nem tudjuk visszaállítani, abban az esetben Miskolc egész területén számítani lehet nyomáscsökkenésekre, a vízszolgáltatásban szakaszos elégtelenségekre" - tájékoztatott az igazgató.

A Mivíz mindenesetre gondoskodott arról, hogy máshonnan, az Észak-magyarországi regionális Vízművek Zrt-től vásároljon vizet és értesítették a tisztiorvosi szolgálatot.

A cég arra kéri Miskolc lakóit, hogy az ivóvizet kocsimosásra, öntözésre ne használják, és takarékoskodjanak.

A tapolcai telep vizének minőségét két óránként elemezi a társaság, szerintük az ivóvíz minősége jó, megfelel az előírásoknak, továbbra is biztonsággal fogyasztható, a tapolcai kút kizárása az ivóvíz minőségének megőrzését szolgálta.

Miskolcon az utóbbi időben többször volt gond az ivóvíz minőségével.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.