Megbüntették a Hankook gumigyárat

Munkavállalói engedély nélküli foglalkoztatás miatt 17 millió forint Munkaerőpiaci Alapba történő befizetési kötelezettséget rótt ki a Hankook Tire Magyarország Kft.-re a munkaügyi felügyelőség - közölte a felügyelőség vezetője.

Munkaügyi szabálytalanságok miatt nyolcmillió forint bírságot rótt ki az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége, 32 koreai dolgozó munkavállalói engedély nélküli foglalkoztatásáért pedig 17 millió forint befizetésére kötelezte a céget - mondta el Jankó.

A Hankook egyelőre nem döntött arról, hogy a 17 millió forinttal kapcsolatos határozat ellen él-e jogorvoslattal - közölte a cég HR igazgatója.

Bányai Tibor szerint az érintett dolgozók munkavállalási kérelmét már beadták, az elbírálás folyamatban van. Felsőfokú végzettségű, több diplomás és a kutatás fejlesztés területén foglalkoztatott szakemberekről van szó.

A magyar munkarend és a Munka Törvénykönyvét sértő körülmények miatt kirótt 8 millió forintos bírságot a cég tudomásul vette, az ellen nem él jogorvoslattal.

A feltárt hiányosságok nagyobbik részét megszüntették, s a jövőben gondosan ügyelnek a jogszabályi előírások betartására, állítja a HR igazgató.

A VDSZ dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetének bejegyzésére vonatkozó határozat ellen pedig a Hankook fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához a képviseleti jogosultság nem egyértelmű meghatározása miatt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.