Lékó győzelemmel kezdte a második félidőt

Lékó Péter remek győzelemmel kezdte meg a Mexikóvárosban zajló sakkvilágbajnokság második félidejét. A viadal nyolcadik fordulójában a magyar nagymester az orosz Alekszander Griscsuk ellen megszerezte első győzelmét. A spanyol megnyitású partiban fokozatosan játszotta túl ellenfelét, és a nyeréssel megelőzte a táblázaton, feljött a negyedik helyre.


Gyors döntetlennel végződött a játéknap rangadója, az éllovas Viswanathan Anand és a második helyezett Borisz Gelfand játszmája.

Meglepte a megnyitásban Peter Szvidler a világbajnok Vlagyimir Kramnyikot, lépésismétléssel végül megosztoztak a ponton. Esélyes állást rontott el remire az örmény Levon Aronjan.

A szombati szabadnap után vasárnap a kilencedik fordulóra kerül sor, Lékó a világos bábukat vezeti Szvidlerrel szemben.

Eredmények, 8. forduló:

-------------------------- Levon Aronjan (örmény, 2750)-Alekszander Morozevics (orosz, 2758)   döntetlen Borisz Gelfand (izraeli, 2733)-Viswanathan Anand (indiai, 2792)   döntetlen Lékó  Péter (2751)-Alekszander Griscsuk (orosz, 2726)  1-0 Peter Szvidler (orosz, 2735) -  Vlagyimir Kramnyik (orosz, 2769)   döntetlen

A verseny állása: 1. Anand 5,5 pont 2. Gelfand 5 3. Kramnyik 4,5 4. Lékó 4 5-6. Aronjan, Griscsuk 3,5-3,5 7-8. Szvidler, Morozevics 3-3    A vasárnapi, 9. forduló párosítása: Anand-Aronjan Griscsuk-Gelfand Lékó-Szvidler Morozevics-Kramnyik

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.