Nem lopják el az uniós pénzt

"Ma a Magyarországra érkező pénzek nagy részét ellopják" - ezt, mint arról csütörtöki számunkban beszámoltunk, Orbán Viktor nyilatkozta szerdán az Info Rádiónak, az uniós pénzek elosztásáról szerinte hétről hétre megjelenő oknyomozó írásokra hivatkozva.

- Az a baj, hogy a hatalom úgy látszik, megint fontosabb, mint az ország ügye. Mert az uniós támogatások kérdése nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy - így reagált Bajnai Gordon, a források elosztásáért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter. - Orbán Viktor - tette hozzá - ezzel a kijelentésével az emberek hitét veszi el, hogy érdemes ezekre a pénzekre pályázni. Nyugat-Európában ráadásul sokan még ma is azt gondolják, a legnagyobb ellenzéki párt vezére megfontolja, mit beszél.

Bajnai szerint a Fidesz elnöke egy országot rágalmazott meg alaptalanul, köztisztviselőket, önkormányzatokat, köztük sok fideszes önkormányzatot és vállalkozókat, akik uniós támogatásokat nyertek el. Egyben jelezte: ha Orbán tud konkrét visszaélésekről, neki ezt bármikor jelezheti. A területfejlesztési miniszter lapunk kérdésére azt mondta: ha Orbán nem vonja vissza abszurd állítását, elgondolkoznak a jogi elégtétel lehetőségén.

Bajnai Gordon reagált a Magyar Nemzet tegnapi cikkére is, amelyben a lap azt írja: Bajnai "hazudik", amikor azt állítja, hogy tavaly nyári az a közbeszerzés, amelyet a kormány vízágyúk beszerzésére írt ki, és semmi köze az őszi eseményekhez. A Magyar Nemzet szerint ugyanis a hirdetmény, és a tender kiírása októberben történt, vagyis az őszödi beszéd kiszivárgását követő tüntetések idején.

A miniszter a sajtónak tegnap bemutatta, lapunknak pedig át is adta annak a július 18-i keltezésű levélnek a másolatát, amely igazolja a tender nyári előkészítését. Mint mondta: a Magyar Nemzetet helyreigazításra szólították fel.

Gyurcsány kiállt pénzügyminisztere mellett

A következő években a hangsúly a munkahelyteremtésen és a növekedésen lesz, mert Magyarországra kell vonni a befektetők figyelmét - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tegnap Nyírbátorban, ahol fölavatta a gyógyászati segédeszközöket gyártó dán Coloplast cég új gyárát. A 100 millió eurós beruházás keretében 20 ezer négyzetméteres gyárat építettek, ahol a munkahelyek számát 2009-re legalább 600-ra növelik. Az állam ötmilliárd forintos támogatást nyújtott a cégnek a gyárépítéshez. A megnyitón Gyurcsány szóba hozta a nyírbátori származású Veres János pénzügyminisztert ért politikai támadásokat. Azt mondta: többek között azért is jött a gyáravatóra, hogy kifejezze a támogatását miniszterének, mert - mint fogalmazott - nem fogja engedni, hogy ezek a támadások a pénzügyminisztert és a kormányt megsértsék. (Debreceni tudósítónktól)

Biztos révben - a miniszter vitába szállt a pártelnökkel
Biztos révben - a miniszter vitába szállt a pártelnökkel
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.