Fenyegető levelet kaptak három párt képviselői

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hasonlóan durva stílusú fenyegető levelet kapott. Az SzDSz is bejelentette, hogy ilyen üzenetekkel bombázzák őket.

Életveszélyes fenyegetést kapott Navracsics Tibor; a Fidesz frakcióvezetőjét levélben fenyegette meg a magát "Békét szerető embereknek" nevező feladó.

Az ellenzéki párt bemutatott egy levelet, ami helyesírási hibáktól hemzseg, ebben azt írják, hogy "előbb-utóbb elteszik az ilyen mocskos embert, mint Ön".

"Én nyugodt természetű vagyok, de egy sorozattal leteríteném, mint a kutyát. Ilyen ember nem élhet. Eljön az idő, hogy erre sor kerül" - olvasható a fenyegető levélben.

A fideszes parlamenti frakcióvezetőnek írt levélben Szijjártó Péter nevét is megemlítik: "Úgy látszik, Ön mindenre képes (...) Szijjártóval együtt".

A levél végén feladóként ez van feltüntetve: Békét szerető emberek, Zala megye, 8900.

Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke elmondta, Navracsics Tiboron kívül a napokban Szijjártó Péter szóvivő és Répássy Róbert frakcióigazgató kapott levélben, az Országgyűlés Hivatala címére vagy sms-ben fenyegetést.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz más politikusai, így Orbán Viktor elnök kapott-e hasonló fenyegetést, a sajtófőnök azt mondta: a megfenyegetettek és hozzátartozóik védelme érdekében sem erről, sem a megtett intézkedésekről nem kívánnak nyilatkozni.

Életveszélyesen megfenyegették a KDNP elnökét

Megfenyegették a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökét - közölte az a párt szóvivője.

Halász Zsuzsa elmondta: az Országgyűlés Hivatalába Semjén Zsoltnak címzett levélben fenyegette meg a pártelnököt az ismeretlen feladó.

"Halálra ítélünk, és az őszi zavargásokat kihasználva az ítéletet végre fogjuk hajtani" olvasható többek között a levélben - tette hozzá a szóvivő.

Halász Zsuzsa elmondta: az ismeretlen feladó azt is közli a KDNP elnökével: "Egy sorozat elég lesz rád!"

Semjén Zsolt életveszélyes fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen megtette a feljelentést. A nyomozás elrendeléséről három napon belül döntenek - közölte a szóvivő, aki egyéb részletekről nem kívánt nyilatkozni.

Az SZDSZ politikusai is kaptak fenyegetést

A liberális politikusok is sorozatosan kapnak életveszélyes fenyegetetést tartalmazó smseket, leveleket és telefonhívásokat - közölte Horn Gábor.

Az ügyvivő elmondta: a szabad demokraták szerint elfogadhatatlan a demokrácia ellen és a parlamenti képviselők ellen irányuló, erősödő agresszió.

Az SZDSZ elutasítja a képviselők ellen irányuló fenyegetőzést, és együttműködést ajánl minden demokratikus politikai erőnek a szélsőségesek ellen - hangsúlyozta.

Véleménye szerint azzal, hogy Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét is megfenyegették, bebizonyosodott, hogy a demokratikus erők között kisebb a távolság, mint a nyilasok, nácik és a parlamenti pártok között.

"Ezért újra felajánljuk az SZDSZ együttműködését minden demokratikus politikai erőnek, így a KDNP-nek is, hogy mindenhol szakítsák meg a formális és informális együttműködéseket a szélsőjobboldallal, különös tekintettel a demokrácia bázisait adó önkormányzatokban" - fogalmazott Horn.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.