Rogán hajthatatlan

Jogtalan közterület-használat miatt ismét inkasszót nyújtott be az Egészségügyi Minisztérium ellen Rogán Antal, miután a belvárosi képviselő-testület a napokban elfogadta a polgármester e tárgyban hozott korábbi döntését.

Mint arról már beszámoltunk, tíz évre visszamenőleg tízmilliárd forintra bírságolja a kerület az egészségügyi tárcát. A minisztérium ugyanis engedély és fizetés nélkül használja az épület mellett parkolónak lezárt területet. Rogán eljárását nemcsak a minisztérium, hanem korábban a közigazgatási hivatal is kifogásolta, mert - mondták - a polgármesternek nem volt a testülettől felhatalmazása az ügyben eljárni. Bár ez az állítás a polgármester szerint akkor sem volt igaz, most azonban semmi kétség nem lehet afelől, hogy a testület felhatalmazta őt az intézkedésre.

Rogán lapunknak elmondta, az inkasszót nem lehet elhárítani, de ha a tárca most sem rendezi a számlát, s tárgyalni sem hajlandó a megoldásról, akkor bíróság dönt az ügyben. A polgármester egyébként követeli, hogy a minisztérium két héten belül nyissa meg az általa lezárt területet, egyébként a kerület bontatja el a kordonokat.

Korábban többen kifogásolták azt is, hogy Rogán az önkormányzattal szerződésben álló ügyvédi iroda számlájára kéri a minisztériumtól a pénzt. Így ugyanis a teljes öszszeg az önkormányzaté lesz, abban az esetben viszont, ha a közterületi társulásnak utal a tárca, a fővárossal is osztozkodni kell - magyarázta a polgármester. Az ügyvédekkel kötött szerződést egyébként az önkormányzat honlapján bárki elolvashatja, a megállapodást a kerület jogi bizottsága sem kifogásolta. (N. H. E.)

Rogán Antal
Rogán Antal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.