Ismét elutasították Kabai kérelmét

A Nyíregyházi Városi Bíróság nem bírálta el a jogerősen elítélt, de jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Kabai Károly volt nyírbogáti alpolgármester védőjének újabb kérelmét, amelyet az ügyvéd azért nyújtott be, hogy halasszák el védence szabadságvesztésének megkezdését.

Mint beszámoltunk róla: Kabai Károly vállalkozót adócsalás, valamint folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettében és magánokirat-hamisítás vétsége miatt három év hat hónapi szabadságvesztésre, valamint négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélték. A volt szocialista alpolgármester betegségére hivatkozva halasztást kért a büntetés végrehajtására, a bíróság öt hónap halasztást engedélyezett. Ezután a volt alpolgármester védője újabb halasztásokat kért, ezeket a Nyíregyházi Városi Bíróság elutasította. Kabai Károlynak a büntetése megkezdését 2007. augusztus 21-én meg kellett volna kezdenie. A vállalkozó azonban nem jelentkezett a börtönben, az elővezetésére kirendelt rendőrök pedig nem találták meg.

A legújabb fejleményekről Nyakó Zsuzsanna, a bíróság elnökhelyettese azt mondta: a védő szeptember 13-án ismételten kérte, hogy védence részére a bíróság a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére - Kabai Károly egészségi állapotára figyelemmel - további halasztást engedélyezzen.

A Nyíregyházi Városi Bíróság azonban mellőzte a kérelem elbírálását azzal az indokkal, hogy a kérelem a szabadságvesztés megkezdésére kitűzött augusztus 21-i határnap után érkezett, így a törvény szerint abban dönteni nem kell.

Kabai Károly ellen a bíróság egyelőre még nem adott ki körözést.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.