Szégyen

Mint a Népszabadság hírt adott róla, a kelet-európai szociáldemokrata és szocialista pártok közül egyedül csak az MSZP nem írta alá az amerikai rakétapajzs csehországi és lengyelországi telepítése elleni tiltakozást. Ez számomra felfoghatatlan mértékű politikai és erkölcsi hanyatlás megnyilvánulása.

Egy párt, amelynek ilyen gyáva vezetősége van, bukásra van ítélve. Ráadásul a döntés politikai szempontból tökéletesen ostoba. A tervezett rakétapajzs biztonsági szempontból a legjobb esetben értelmetlen. Az utolsó csatlós szindróma?

Miről szól ez? Fizet ezért Amerika akár egy pennyt is? A háborús tébolyban szenvedő, szélsőségesen konzervatív Bush fogja megvédeni a szocialistákat Magyarországon? Ráadásul, ez a hab a tortán, hogy Szekeres Imre a magyar szocialisták nevében adja elő a tűrhetetlen döntést, izolálva így a magyar szocialistákat a kelet-európai régióban, lejáratva saját pártja támogatóit a békeszerető emberek körében. Szekeres csak a maga nevében nyilatkozzon az amerikai fegyverkezési verseny támogatásáról, mert én egyetlen szocialistával vagy baloldali emberrel nem találkoztam, aki ezt a képtelen döntést támogatná. Mint Kelet-Európa történetével foglalkozó egyetemi tanár is, éppen a régió békéjének megőrzése és mindenfajta fegyverkezési vetélkedésből való kimaradása érdekében tiltakozom az MSZP vezetőinek szégyenteljes döntése ellen. Elvbarátaim nevében is követelem a döntés megváltoztatását! Ady és József Attila forogna a sírjában.

Krausz Tamás
történész

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.