Faültetés 13 millióból

13 millió forint értékben ültetnek fákat a XVIII. kerületben: a pénzt - fapótlás címén - egy áruházlánc adja, amely szupermarketet épít az Üllői úton. Az önkormányzat felhívással fordult a lakossághoz, civil szervezetekhez, intézményekhez, miszerint pályázatot nyújthat be minden XVIII. kerületi, aki szeretne környezetébe fát ültetni. A pénzből 3-400 előnevelt facsemetére futja.


Pályázatot nyújthat be az, akinek az ingatlana előtt nincs fa, vagy kevés, vagy esetleg a fa kiszáradt, korhadt, elöregedett, beteg. Szigorú feltétele a pályázatnak, hogy az igénylőnek vállalnia kell: a kiadott facsemetét az igénylésben megjelölt közterületen szakszerűen ápolja, locsolja és óvja.
A pályázatokat "Ültess egy fát kerületünkért” 2007. jeligére a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáiban (Pestszentlőrinc Üllői út 400., vagy Pestszentimre Ady Endre u. 100.) várják, szeptember 28-án déli 12 óráig.

Az akcióban csak lombhullató díszfára lehet pályázni. Minden helyszínen kertészek jelölik ki a környezetnek megfelelő fafajtát. Az előnevelt fa lehet például hárs, vérbirs, gömbjuhar, gömbakác.
Aki a fák szakszerű elültetését nem tudja vállalni, annak részére a városüzemeltető Kht. elülteti a fát, de a fa fenntartását az igénylőnek kell biztosítani. A nyertes pályázókat írásban értesítik. Az elbírálásnál előnyben részesítik az egy-egy utcaszakaszra benyújtott pályázatokat.

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.