MV - elismerés és fanyalgás

Felemás egyelőre a fogadtatása a Magyar Világtanács (MV) létrehozására irányuló javaslatnak, amelyet Tabajdi Csaba EP-képviselő, az Európai Parlamentben működő nemzeti kisebbségügyi intergroup elnöke mutatott be Kárpát-medencei képviselők fórumán.

Az eljelentéktelenedett és szélsőséges irányba fordult Magyarok Világszövetségének (MVSZ) felváltására hivatott köztestületet az egyetemes magyarság képviselete, magyar nyelv, kultúra és identitás védelme, a határon túli magyarok és az anyaország kapcsolatainak erősítése céljából hozná létre Országgyűlés.

Erre, azért van szükség, jelezte lapunknak az előterjesztő, mert az MVSZ dilettáns politikájával alkalmatlanná vált. Az új köztestületben viszont széles társadalmi bázison arányos képviselettel rendelkeznének a magyarországi, a határon túli és a diaszpórában élő magyarság képviselői. A fórumon nagy érdeklődést kiváltó indítvány Tabajdi reményei szerint a tervezet "nem válik majd a napi politikai csatározások áldozatává".

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke "egy ellen-világszövetség" megalakítására irányuló kezdeményezésnek minősíti az indítványt, hogy a világszövetséget "árnyékba szorítva megszülessen a szocialista párt által kitalált" szervezet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.