Iskolás időzavar

Tekintsünk most el a szokásjogtól: ugyanis nálunk régóta nem az első tanítási napon szokás tanévnyitót tartani, és tekintsünk el az életszerűségtől: vajon hogyan tudnának elmenni hétfő délelőtti ünnepélyre a munkát végző szülők, vagy netán az első tanítási nap öt-hat órájának megtartása után "kötelezhetnék" az iskolák a diákokat évnyitó ünnepségre? Így aztán igazán érdekes vizsgálat elébe nézhet az oktatási szószóló. Ha ugyanis úgy van, ahogy ő gondolja most, a vizsgálat előtt - csak az első tanítási naptól, azaz az idén szeptember 3-tól szólíthatta volna az iskola a tanulóit -, akkor rögtön a politika csúcsain kezdheti a vizsgálódást.

Vajon ki előtt nyithatta volna meg az új tanévet Sólyom László köztársasági elnök szeptember 1-jén, Szili Katalin házelnök szeptember 2-án, ha a cserhátsurányi, a herencsényi vagy a pellérdi gyerekek távol maradnak? És főként: vajon maga az oktatási miniszter, Hiller István és összes munkatársa szabálytalanságra késztette-e a nyíregyházi Kertvárosi Általános Iskola vezetőit, tanárait és diákjait, amikor már augusztus 31-én, pénteken jó kedélyű ünnepségen köszöntötte őket?

Amíg befejeződik a vizsgálat, reménykedjünk abban, hogy nem az említett megnyitókon jelent meg valamelyik gyermek bermudában, a média tanúsága szerint a legszegényebb faluban is futotta ingre, nadrágra. Ott az ünnep - ünnep.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.