Kármán a rendőröknek nem sétált

Nem vett részt Kármán Irén csütörtökön az ügyében tartott bizonyítási kísérleten; védője szerint ott ellene, és nem támadói ellen akartak bizonyítékot szerezni a rendőrök.

Elmaradt a Kármán Irént június 22-én állítása szerint bántalmazó, otthona közeléből elrabló, majd a Duna-parton kidobó ismeretlenek ellen folyó nyomozás csütörtökre tervezett helyszíni bizonyítási kísérlete. Kármán Irén újságíró ugyanis védője tanácsára nem vállalta, hogy elsétál a térfigyelő kamerák előtt, amelyek a támadás helyszíne közelében állnak.

Emlékeztetőül: Kármán Irént június 22-én éjszaka életveszélyes hasi sérülésekkel szállították kórházba a Duna-partról. A folyómederben, a parti köveken megkötözve feküdt, amikor két, véletlenül arra járó horgász rátalált. A rendőröknek azt mondta: a lakása közelében lévő videotékából hazafelé tartott, amikor egy autó megállt mellette, egy férfi kiugrott belőle, többször megütötte, majd elhurcolták.

Az újságírónő kezdetben az olajmaffiáról írt könyvével és dokumentumfilmjével hozta összefüggésbe a támadást. Legutóbb azonban a Népszabadságnak már azt mondta: nem zárja ki, hogy azok a többnyire már csak volt rendőrök állnak a háttérben, akik nem örülnének annak, ha mégiscsak megnyílnának az olajakták.

A rendőrség szerint Kármán Irén nem mond igazat. Ott, úgy és akkor, ahogy azt ő állítja, nem verhették meg. A Nemzeti Nyomozó Iroda éppen a környéken működő térfigyelő kamerák felvételeire hivatkozik, amelyen - a nyomozók szerint - Kármán Irén látható, és az, hogy az általa megjelölt helyen senki nem bántotta, sőt, az utcában a kérdéses időben rajta kívül senkit nem is lehetett látni.

Kármán tagadja, hogy ő lenne látható a kamerák homályos felvételein. Ő másfelé ment azon az éjjelen, azért nem láthatták a kamerák. A csütörtöki helyszíni bizonyítási kísérlet célja éppen az volt, hogy az akkor készült felvételeket a rendőrség szakértőkkel összehasonlíttathassa a feltételezett támadás éjjelén készültekkel.

- A rendőrségnek jogában áll ellenőrizni a sértett állításait - szögezte le Pelle Andrea ügyvéd, Kármán jogi képviselője. - A tervezett bizonyítási kísérlet célja azonban nem ez volt. A rendőrség Kármán Irén ellen próbált meg bizonyítékokat gyűjteni, amihez viszont neki nem kell asszisztálnia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.