Teraszok a fedélzeten

Régen azt hittem, hogy a Wigwam egyfajta világ végi kocsma, és utána újra az ősrobbanás. Boldogan tapasztaltam, hogy a 41-es villamossal még ennél is tovább lehet menni, az értékesítő ingatlanügynökség szerint ugyanis ez a legrövidebb út az Igmándi utcai építkezésig.


Azt csak később tudjuk meg, hogy a 41-es villamostól még másfél órát kell gyalogolni. A Péterhegyi út eleje kellemesen vidéki atmoszférájú, a patakparton lovak legelésznek, az Igmándi utca azonban távoli Eldorádóként lebeg szemünk előtt. Az út hegynek felfelé visz, ezért könnyen kifáradunk, csak a kiskertekből kilógó enyhén savanyú meggy ad némi további erőt a rekkenő melegben. Hosszú bolyongás után kiderül, hogy a keresett ház valójában egy sóhajtásnyira van a Budaörsi úthoz.

Ekkora túra után valahogy szebb utcát várnánk, kevesebb panelkapcsolattal, de általában a sivatagi tavakról is kiderül, hogy csak a nap űzött gúnyt belőlünk. Az épület közvetlen szomszédságában található a budai kisállatklinika, ahol beteg aranyhalunkat akár naponta látogathatjuk.

A cseréptetős, fehér és mogyoróbarna színű, kétemeletes házban az építtető kiírása szerint hat lakást alakítottak ki, bár az értékesítő még csak ötről beszélt.

A téglatető mintegy kalapként simul a ház fejére, két kéménye, középső kerek hajóablakai és éjszakai díszkivilágítása az egész épületnek óceánjáró hangulatot kölcsönöznek. Mivel azonban hullámok helyett füvön egyensúlyoz, partra vetett hajó benyomását kelti.

Az utcában ingyen parkolhatunk, de ennyivel nem úszszuk meg, mert kötelező garázst vagy felszíni beállót venni 2,9 millióért. Távirányításos billenő garázskapun juthatunk le a mélybe.

A földszinti lakásokhoz kizárólagos használatú kertrész és burkolt terasz tartozik, de minden otthon erkélyes és dél-nyugati tájolású.

A legtöbb lakás azonos elrendezésű: belépéskor két oldalon a fürdő és a mosdó fogad, ami mindenképpen megkönynyíti a reggeli készülődést. A tervrajzra általában három hálószoba került, még akkor is, ha a méret alapján már eggyel is kiegyeznénk. A háromból kettő egymás mellett kapott helyet, és az ábrán minden ágyat a falhoz toltak, hogy a szülőket már jó előre megkíméljék a kínos méhecskemesétől.

A 72 négyzetméteres lakásban a nappali két, egymástól független teraszba torkollik. Átkiabálás és integetés helyett talán egyszerűbb egy teraszon kikötni.

Új építésű társasház

Cím: Budapest XI., Igmándi u. 44. Lakásnagyság: a legkisebb lakás 72 nm, a legnagyobb 101 nm. Négyzetméterár: 410-440 ezer forint. Lakásár: 72 nm-es 33,6 millió (14 nm-es terasszal), 97 nm-es 54 millió forint (69 nm-es terasszal).
A 97 négyzetméteres rezidencia első hangzásra nagynak tűnik, de ha levonjuk belőle a 11 négyzetméteres közlekedőt, már csak 86 négyzetméterrel gazdálkodhatunk. Az ilyen, felesleges nagy helyiségeket adhatnák alacsonyabb négyzetméterárért is, legalább az építész többet gondolkodna. A lakást három terasz határolja, együtt kerti bulikhoz méretezve, külön-külön nehezen kihasználható térként.

 

Mindkét fürdőszobában dupla mosdókagyló várja, hogy egyszerre sokan vehessék igénybe a házi szolgáltatást. Az egyik ajtó mögött háztartási helyiségre bukkanunk, amit akár kamrának is használhatnánk, ha nem ide szerelték volna be a mosógép-csatlakozót, így afféle mini mosókonyha. A három hálószoba miatt sehová sem fér szekrény, a nappaliban összesen egy kis vitrines, a dolgozószobában egy könyvespolc elhelyezése lehetséges, viszont a számos terasz miatt minden szobának két ajtó jutott. Ha jól választunk, az egyiken kimenekülhetünk.

Közel a sztráda és nincs messze a lakótelep
Közel a sztráda és nincs messze a lakótelep
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.