"Országjárás" sérült szemmel

Nem láthatták el az új szabályok miatt a makói kórházban azt a férfit, akinek a bal szemét munka közben megsebesítette egy öt centiméteres fémcsavar. Ezért egy magánrendelőbe, majd onnan Szegedre irányították.

A Makó melletti Kiszomboron egy helybeli férfinak a szemébe repült egy fémcsavar. A sérültet egy barátja gépkocsin bevitte a makói kórház ügyeletére. Dehelán Aurélia, a makói Diósszilágyi Sámuel Kórház orvos igazgatója kérdésünkre elmondta: a beteg nem akart a mintegy 25 kilométer távolságra lévő Szegedre menni, ezért a legközelebbi szemészeti szakrendelésre - egy makói magánrendelőbe - irányították. Ott megvizsgálták a férfit, és onnan is továbbküldték a szegedi szemészeti klinikára, ahol szakszerűen megműtötték.

Az orvos igazgató - aki korábban a makói kórház szemészeti osztályának vezető főorvosa volt - elmondta: kórházukban belgyógyászati és sebészeti esetekre sürgősségi betegellátó ügyeletet tarthatnak. Munkaidőben továbbra is működik náluk két szemészeti szakrendelés, ezenkívül a kórház három szemész szakorvosa előjegyzett esetekre egynapos szemészeti műtéteket is végez. Ám annak ellenére, hogy a szakorvosok továbbra is a kórházban dolgoznak, nem tarthatnak sürgősségi szemészeti ügyeletet. Ügyeleti időben egész Csongrád megyéből a szegedi szemészeti klinikára viszik a sürgősségi ellátást igénylő eseteket. Dehelán Aurélia véleménye szerint a kiszombori férfinak olyan jellegű volt a sérülése, hogy nagy valószínűséggel akkor is a klinikára küldték volna tovább, ha rendelési időben érkezik a makói szemészeti szakrendelésre. Az orvos igazgató hangsúlyozta: álláspontjuk szerint helyesen járt el mind a kórház orvosa, mind a magánrendelést tartó szakorvos, amikor Szegedre irányította a sérültet, akit ott kifogástalanul elláttak. A betegnek ugyan kényelmetlen és előnytelen ennyit utaznia, de a szabályokat mindenkinek be kell tartania - fogalmazott Dehelán Aurélia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.