Nyakig a csokiban

- Örülök, hogy ennyire utálnak, legalább nem hagyom hidegen a nézőket. Egyébként is természetes nálunk, hogy rosszindulattal viseltetnek azok iránt, akik sikeresek, okosak, önállóak és jómódúak - Xenia Szobcsak már megszokta, hogy ő az internetes szavazások antifavoritja. Igaz, miközben a 26 éves, tévés híresség igyekszik megfelelni az össznépi antipátiának, legalább annyi rajongót is szerez magának.

 

 

 

Valóban kevesen vannak Oroszországban, akiknek ne volna szélsőséges véleményük a politikuscsemetéről. Neki és műsorának, a Ház-2 realityshow-nak - ahol már harmadik éve él a ki- és beszavazások miatt változó összetételű tizenkét fiatal - végül is mindegy, hogy utálva nézők vagy szeretve nézők kapcsolnak-e a csatornára. Ebben a show-ban ő inkább moderátor, míg a Szőke nő csokoládéban című művalóságshow-nak már főszereplője. Itt kedvére káromkodik, ha nem olyanra festik a szobáját, mint tervezte, vagy azzal hergeli az alacsony keresetűeket, hogy 200 dollárnál olcsóbb cipőt el sem tud képzelni. 

Kihívó magabiztossága mellett - "az a férfi, akivel jelenleg együtt élek, nem felel meg az elvárásaimnak" - azonban van öniróniája is. Meglepően gyakran mondja, hogy cseppet sem szép. Ehhez képest valamiért a nagyvilági élet "nagyvadjának" kiáltotta ki a sajtó, olyannak, aki tudja, hogyan kell elcsábítani az oligarchákat. (A közelmúltban Okszana Robszkival közösen írt könyvet arról, hogyan kell milliomos férjet fogni. A borítón ő és a nem különösebben feltűnő külsejű, a milliomosok - vagy inkább milliárdosok - világáról tökéletesen hiteltelen, ám annál népszerűbb könyveket író Robszki áll estélyiben, gépfegyverrel. A könyv egyfelől azt bizonygatja, hogy oligarchafeleségnek lenni nem is olyan jó, másrészt azt, hogy a milliárdosok is rendes emberek.) A könyvvel egy időben egy, a szerzők nevével fémjelzett parfüm is piacra került, igaz, a milliárdosok világához képest pacsuliáron, 500 rubelért (1 rubel kb. 7 forint). Elvégre nem annak szánják, akinek már van milliárdos férje.



 

Munka közben

Az önmagát felépítő, tudatos nőből azonban sokan épp az önállóságot hiányolják, elvégre apja, Anatolij Szobcsak, az irányítása alatt Leningrádról visszanevezett Szentpétervár polgármestere volt. A tizenöt éve népszerű liberális jogász a Jelcin-éra újdemokratáihoz hasonló utat járt be: a kezdeti eufória után a teljes elutasítás övezte, így is halt meg hét éve. Temetésén, már államfőként, ott volt Vlagyimir Putyin, aki épp a mentorának tekintett Szobcsak alatt kezdte karrierjét a város külkapcsolati osztályának vezetőjeként. Állítólag Putyin láthatóan könnyezett. Xenia azonban - bölcsen - sosem kommentálja apja és az elnök akkori kapcsolatát. Általában is úgy tesz, mint aki nem politizál, mondván, még nem jött el az ideje. Az, hogy a születésnapján az elitklub zárt rendezvényén - a moszkvai mulatságot aztán Las Vegasban folytatták - megjelennek olyan ellenzéki politikusok, mint Borisz Nyemcov, az nem számít, ahogy az sem, hogy anyja a parlament felsőházának tagja. Kicsit persze mégis politizál: létrehoz egy ifjúsági szervezetet, ami a kamerák előtti parkrendezések után csöndes homályba merül, viszont még lehetőséget ad Szobcsaknak arra, hogy a szervezet vezetőjeként támogassa a belügyi szervek tervét a tömegoszlató vízágyúk beszerzésére, mert "rendnek kell lennie".

A saját bevallása szerint konzervatív beállítottságú leányt azonban - talán épp apai örökségként - a jobboldali demokratikus ellenzék egy régió kormányzójának javasolta, a liberálisok egyike pedig egyenesen egész Oroszország elnökének választatná. Igaz, az alkotmány szerint az csak harmincöttől lehetne. Mindegy, csak beszéljenek róla.

Xenia Szobcsak
Xenia Szobcsak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.