A Kossuth téri tüntetők továbbra is használják az árpádsávos zászlót


Továbbra is használni fogják a Kossuth téri tüntetők utcai megmozdulásaikon az  árpádsávos zászlót - jelentette ki Fáber Károly, a magukat Kossuth téri tüntetőknek nevezők egyik csoportjának a vezetője kedden az  MTI-nek.

A Rendszerváltó Fórum vezetője úgy fogalmazott: nem értenek egyet Sólyom László köztársasági elnökkel, aki előző nap, az  Országgyűlésben elmondott beszédében a holokausztra utalva azt  mondta: a halottak iránti és a túlélők fájdalma iránti tiszteletből  ne az árpádsávos zászlót válassza jelképül, aki ki akarja fejezni  ellenzékiségét, vagy nem tartja magyarságához elegendőnek a nemzeti  zászlót.

Bene Gábor, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője úgy  fogalmazott: "az árpádsávos zászló körüli marakodás a politikai  színház része, és ebben sajnos részt vesz a köztársasági elnök is".

A Kossuth téri tüntetők képviselői sajtóértekezleten jelentették  be, hogy a tavaly szeptember 17-én kezdődött kormányellenes  tüntetések első évfordulójára hétfőn vonulásos demonstrációval  "emlékeznek". A tervek szerint a Corvin köztől a Vértanúk teréig  vonulnak, ahol késő éjszakáig tart a kormány távozást követelő  demonstrációjuk.

A Rendszerváltó Fórum vezetője elmondta, hogy vonulásos  demonstrációjukat kedden bejelentették a rendőrségen.

Egy évvel ezelőtt, tavaly szeptember 17-én a közszolgálati rádió  tett közzé egy részletet abból a beszédből, amelyet Gyurcsány Ferenc  miniszterelnök még május 26-án, a balatonőszödi frakcióülésen  mondott el. Ebben a részletben egyebek között arról beszélt a  kormányfő, hogy az elmúlt másfél évet végig hazudták és közben nem  csináltak semmit. A zárt ajtók mögötti ülésen elmondott beszéd  részletének nyilvánosságra kerülését követően még aznap este  kormányellenes tüntetők jelentek meg a Parlament előtt, a Kossuth  Lajos téren.

Másnap késő este a tüntetők megtámadták a Magyar Televízió  székházát, ahol több autót felgyújtottak.
A Kossuth téren egészen október 23-ig tartottak a tüntetések,  amelyeknek az vetett véget, hogy az állami ünnep hajnalán a  rendőrség kiürítette a teret, amelyet ezt követően több hónapra kordonnal zárt le.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.