Huszonkét kamionnyi tejet keresnek a rendőrök Hevesben

Huszonkét kamionnyi tej után nyomoznak a rendőrök Hevesben – közölte a rendőrség. A 70 millió forint értékű árut, egy Magyarországon is működő multinacionális cég nevében egy német tejipari vállalattól vitték el a csalók - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az árut a nyomozás adatai szerint hosszú ideig egy, a Heves megyei Horton található telephelyen tárolták - közölte Oravecz Éva.

Az ismeretlen csalók még július 9. és augusztus 3. között szállították el a 75.600 karton 0.5 és 1 literes, dobozos kiszerelésű tejet a Németországban működő Hansa-Milch AG vállalattól a multinacionális társaság nevében, de annak tudta nélkül.

Az árut a Heves megyei Hort településen, a Kossuth Lajos utca 127. szám alatt található telephelyen részben lerakodták, részben pedig újabb kamionokra pakolták át és továbbszállították.

Az áru ellenértékét, vagyis a 248.187 eurót azóta sem kapta meg a német cég és eltűnt az áru is.

Ebben a helyzetben a rendőrség azok jelentkezését várja, akik vásároltak a "ZAHRA" feliratozású, dobozos kiszerelésű tejből. Ugyancsak számítanak olyan szállítási cég vagy cégek, illetve gépkocsivezetők jelentkezésére, akik a horti telephelyen megbízást kaptak a tej továbbszállítására.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást - mondta a sajtóügyeletes.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.