Nem fanyűvés, rekonstrukció lesz a Stefánia úton

Nem fanyűvés: fasor-rekonstrukció lesz a Stefánia úton és a Róna utcában - értesítette a sajtót a zuglói polgármesteri hivatal, hogy elejét vegye az ilyenkor szokásos lakossági tiltakozásnak. 84 fát vágnak ki, mert öregek és balesetveszélyesek, viszont 265 újat ültetnek.


A Stefánia út és Róna utca fasorában számos rossz állapotú, töredező, balesetveszélyes fa található, s emiatt rendszeresen érkeznek lakossági bejelentések a zuglói polgármesteri hivatalba. Az utóbbi 1-2 évben sűrűbben előforduló szeles, viharos időben a kidőlt fák, letöredezett ágak jelentős anyagi károkat okoztak, nem beszélve arról, hogy az ilyen baleseteknél az emberek testi épsége is veszélybe kerülhet - indokolt az önkormányzat.

A problémák megelőzése érdekében a Stefánia út és Róna utca fáinak állapotát független külső szakértővel  mérették fel. A  hivatal által megbízott kertészeti szakértő a fasor fáit egyenként megvizsgálta és javaslatot tett a szakmailag indokolt faápolási (gallyazás, ifjítás, odúkezelés), valamint fakivágási és fapótlási munkák elvégzésére.

A két fasor rekonstrukciója szeptember 17-én indul, a befejezési határidő november 30. A munkával a Főkert Parkfenntartó-, Kertészeti- és Szolgáltató Kft. szakembereit bízták meg.

A Stefánia úton 131 fát gallyaznak le, 180-at fiatalítanak meg, 23-nál végeznek odúkezelést, 13 fát vágnak ki és 22 újat ültetnek.

A Róna utcai fasorban 370 gallyazás, 192 sarjeltávolítás, 18 faifjítás, 71 fakivágás, 35 tuskóirtás és 243 faültetés várható.

Az önkormányzat, mint felhívéásában fogalmazott, "bízik benne, hogy a kerület lakói megértéssel fogadják a szakmailag nagy alapossággal előkészített munkát, melynek elvégzése után a balesetveszély jelentősen csökken, és a fasorok várható élettartama számottevően meghosszabbodik."

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.