Befedik a Lánchidat

Nagyszabású közösségi akció lesz szombaton a Lánchídon: Maider López spanyol public art művész a híd felfedésére, vagyis teljes felületének befedésére készül, méghozzá esernyőt tartó emberekkel.


A sikeres akció érdekében a művész felhívásban kér minden érdeklődőt, aki szeretne részt venni az "élő kirakós játékban", hogy menjen szombat délután négy órára a Lánchídra, ahol kap egy esernyőt, amelyet a projekt után hazavihet.

Nemes Attila művészeti kurátor a közösségi művészetéről ismertté vált Maider Lópezzel Hollandiában találkozott először, beszélgetésük alkalmával ismerte meg projektjeit, amelyek megtetszettek neki. Az alkotót Budapestre a pénteken kezdődő Duna-konferencia alkalmából hívta meg. A Duna-menti városok, régiók találkozóját másodjára rendezik meg azzal a céllal, hogy a résztvevők megbeszéljék jelenleg futó és készülő projektjeiket.
Maider López nagyszabású akciójával ugyancsak a víz jelentőségére, a Dunára mint Európa meghatározó vízforrására hívja  fel a figyelmet.

Nemes Attila elmondta: körülbelül négyezer ember kell ahhoz, hogy a Lánchidat teljesen beborítsák az esernyők.  Az akció során hangosbeszélőn irányítják majd a várhatóan több ezer résztvevőt, akiknek az lesz a feladatuk, hogy adott időben nyissák ki, zárják össze, illetve tartsák fel az esernyőt. A műről légifelvételeket készítenek, amelyekből a közeljövőben kiállítás nyílik.

Ha elég ember vesz részt az akción, sikerességét az esetleges rossz idő biztosan nem befolyásolhatja, hiszen kéznél lesz az esernyő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.