Makói betegügy: el tudnák látni, de nincs joguk

Nem látták el a makói kórházban azt a kiszombori férfit, akinek egy ötcentis fémcsavar sebesítette meg bal szemét, egy magánrendelőbe küldték, majd a szegedi klinikán operálták meg.

Az intézmény főigazgatója azt mondja: az ellátáshoz ugyan minden feltétel megvan, jogosultságuk azonban nincs ilyen beavatkozások elvégzésére - írta keddi számában a Délmagyarország.
   
Ötcentis fémcsavar repült a napokban a kiszombori Apró György szemének munka közben. A férfit egy barátja vitte be a makói kórház ügyeletére, ám ott az ellátás helyett a legközelebbi szemészeti rendelőbe - történetesen egy magánrendelőbe - irányították.

Ott megvizsgálták, sőt a szegedi szemklinikát is felhívták, hogy hamarosan érkezik egy beteg. A klinikán egy gyors vizsgálat után gondosan, szakszerűen megműtötték, megrepedt kötőhártyáját összevarták.
   
Baráth Lajos, a makói kórház főigazgatója - aki az eset pontos részleteit egyelőre nem ismeri - az újságnak azt mondta: az ilyen jellegű sérülteket a makói kórház annak ellenére nem láthatja el, hogy az intézményben a feltételek adottak, jogosultságuk ugyanis nincs hozzá.

A kórházban belgyógyászati és sebészeti jellegű sürgősségi ügyelet működik, ám amennyiben ettől eltérő szakellátást igénylő páciens érkezik hozzájuk, rendelési időben a járóbeteg-ellátásra, vagy - ha az már nincs - az erre jogosult szegedi intézménybe irányítják.

MTI

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.