Villamosvonal-hosszabbítás a kormányzati negyednél

Két nyomvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton, illetve a Podmaniczky utcában haladhat a 47-49-es villamosok meghoszszabbított pályája, amely így közvetlenül a kormányzati negyedet is kiszolgálhatná. A VI. kerület nem rajong a tervért a várható zaj miatt, a főváros mégis támogatja azt - derült ki a kormányzati negyed készültségéről szóló tájékoztatóból, amelyet tegnapi ülésén tárgyalt a Főpolgármesteri Kabinetértekezlet.

Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója lapunknak azt mondta: költségbecslés és megvalósíthatósági tanulmány sem készült még a hosszabbításra, ezért egyelőre nem tudni, az mikor várható és mennyibe fog kerülni. Nyári megjegyezte: a főváros a kezdetektől úgy tekintette, hogy a villamospálya meghosszabbítása része a kormányzati negyed beruházásának, vagyis arra az államnak kell költenie.

Láng Balázs, a kormányzati negyed projekt kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta, a beruházás kapcsolódó fejlesztései közül "annyit tudunk vállalni, amennyit a negyed funkciói indokolnak, többet nem". Ezek közé sorolható a területre vezető bekötőutak kiépítése, valamint a Podmaniczky utca kiszélesítése és újraburkolása. Ha a villamosvonalak a kormányzati negyedhez kapcsolódnak, vagy a negyed funkciói igénylik, akkor az is része lehet a beruházásnak - tette hozzá. Az decemberre derülhet ki, hogy milyen megállapodást tudnak kötni a negyed felépítésére kiválasztott magánbefektetővel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.