Frissítés

De mi a helyzet akkor, ha valaki – mondjuk a Dunán végigvonuló árhullám miatt – netán aktuális árvízi információkat keres a szakminisztérium honlapján?

Újjászületett a környezetvédelmi és vízügyi tárca holnapja: aki mostanában ellátogat a www.kvvm.hu-ra, egy kékzöld színekben pompázó, hírekkel gazdagon megpakolt internetes portált talál a korábbi, kissé divatjamúlt weboldal helyén.

Képgaléria, pályázati tanácsadás, közvéleménykutatás, keresőfelület – látszólag minden van az oldalon, amire az új vezetésű minisztérium munkája iránt érdeklődő olvasónak szüksége lehet.

De mi a helyzet akkor, ha valaki – mondjuk a Dunán végigvonuló árhullám miatt – netán aktuális árvízi információkat keres a szakminisztérium honlapján? Akkor sajnos nincs szerencséje, ilyesmivel ugyanis a vízügyi tárca az interneten nem szolgál (vagy legalább is nem a saját oldalán).

Úgy is mondhatnánk: az újságokban, a tévében, a rádióban a Duna már árad, az internetet – vagyis az elvileg a legsűrűbben frissülő médiumot – viszont még nem érte el az árhullám.

A Vízügy menüpontban van ugyan egy Árvíz, aszály, belvíz című fejezet, ám ott csak egy általános összefoglalót és néhány poros tanulmányt találunk.

A vízügyért felelős tárcának természetesen van „árvizes” honlapja (a /www.vizugy.hu)>www.vizugy.hu), ezt azonban inkább csak a beavatottak ismerik, ráadásul a minisztériumi honlap felől nincs hozzá átjárás. Így viszont az a látszat, mintha az árvízvédelmet irányító legfőbb kormányszervnek nem lenne mondanivalója az aktuális áradásról.

Erre utal egyébként az is, hogy – bár a miniszter naponta tart tájékoztatót árhullámügyben – ha a keresőbe beírjuk az „árvíz” kifejezést, csupa lejárt szavatosságú dokumentum szerepel a találatok között. Ez pedig sokkal komolyabb kommunikációs probléma, mintha a régi (még az előző miniszter regnálása alatt készült) honlaphoz hozzá sem nyúltak volna.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.