Magyar IT-cégek Dubaiban

Ezekben a napokban a Perzsa-öböl menti Dubaiban került megrendezésre a GITEX Információtechnológiai Kiállítás, amelyre az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. a tavalyi si-keres szereplést követően immár másodszor szervezett magyar megjelenést. Az idei rendezvényen az ITDH harminc négyzetméteres standdal jelenik meg, ahol nyolc magyar IT cégnek nyílt lehetősége a bemutatkozásra.

A GITEX-et a világ első három leg-rangosabb információtechnológiai kiállí-tása között tartják számon, tavaly 79 or-szág több mint háromezer kiállítója vett részt az eseményen, melyre közel 150 ez-ren látogattak ki, több mint száz ország-ból. Az Öböl legnagyobb informatikai ki-állítására nemcsak az Emirátusokból, ha-nem a környező országból is érkeznek szakmai látogatók és kiállítók, így a ma-gyar vállalatoknak idén is kiváló lehető-sége nyílik a kapcsolatépítésre, üzletkö-tésre. A rendezvény sikerét mutatja, hogy a tavalyi magyar kiállítók közül két cég az idén már saját standdal jelent meg.

A fő fókuszterületek a hálózat és biztonság, az IT megoldások valamint az iro-dai automatizálás témakörök, ennek meg-felel a magyar résztvevők termékpalettája is. Részt vesznek mobil megoldásokat kí-náló vállalatok, 3D stúdió, információs biztonsággal, call-centerek létesítésével és „testre szabásával” foglalkozó cégek, de Dubaiban igyekszik üzletet kötni olyan magyar cég is, amely integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítésével, oktatásával, testre szabásával illetve továbbfej-lesztésével foglalkozik.

A kiállítással párhuzamosan került megrendezésre a térség legnagyobb telekommunikációs fóruma, a Gulfcomms és a Gitex Technology Week elnevezésű konferencia. Ezeken az újdonságok megismer(tet)ése mellett az egyes szekciók keretében további üzleti kapcsolatok építésére is lehetőség nyílik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.