Százezren látták a Happy Art Fesztivált

 - A gyors összesítés szerint mintegy százezer néző látta a Happy Art Fesztivál  rendezvényeit a múlt héten Nyíregyházán és a környék településein -  közölte a szervező szabolcsi Móricz Zsigmond Színház igazgatója  hétfőn az MTI-vel.

A 430 programra több mint 100 ezer érdeklődő volt kíváncsi a 33 nyíregyházi helyszínen és a körzet 27 településén - mondta  Tasnádi Csaba.

Hozzátette: a rossz, esős időjárás miatt a szabadtéri  könnyűzenei koncertek és filmvetítések közül hármat-hármat  kénytelenek voltak zárt helyen, az egyik iskola tornacsarnokában  megtartani, ahová kevesebben mentek el. Európa legnagyobb ingyenes  koncertsorozatának rendezvényein, a nyíregyházi városháza előtti  szabadtéri színpad nézőterén esténként 4-5 ezer ember szórakozott, a  tornacsarnokba viszont nem mentek el ennyien.

Magyar Krisztina, a nyírségi teátrum sajtóreferense hétfőn arról  adott tájékoztatást, hogy a fesztiválon rendezett színházi versenyen  a legjobb előadásért járó díjat a budapesti Katona József Színház  művészei vehették át a hétvégén a Portugál című darabban nyújtott  alakításért.

A legjobb rendezésért járó díjat Mácsai Pál (Örkény színház)  kapta a Finito című darab színpadra állításáért.

A legjobb férfi alakításért járó elismerésben Széles László  (Örkény színház), Eperjes Károly (Új Színház), míg a legjobb női  alakításért járó díjban Básti Juli (Vidám Színpad) és Börcsök Enikő  (Radnóti színház) részesült.

A legjobb epizódalakításért járó díjat Varga Zoltán és Szirtes  Ági(mindkettő Katona József Színház) kapta.

A legjobb díszletért járó díjat vehette át Horgas Péter a  Radnóti színház által bemutatott Prah című darabért, míg a legjobb  együttes címet Pintér Béla és társulatának ítélte a zsűri.

A legjobb utcaszínházi előadásért a Márkuszínház kapott  elismerést, a legjobb filmvígjátéknak pedig a Herendi Gábor által  rendezett Lora című mozi darab bizonyult a nyíregyházi Happy Art Fesztiválon.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.