VB-bronzérmes a magyar horgászválogatott

Az olasz csapat nyerte meg az idei horgász-világbajnokságot, a hazai közönség által az első helyre várt magyar válogatott végül a harmadik helyet szerezte meg. A halfogók ötvennegyedik világversenyén a magyarokat a hazai pálya is segíthette volna: a kétnapos, kétfordulós verseny helyszíne a Velencei-tavi evezőspálya volt - a vasárnapi viharos szél azonban elfújta az esélyt.

A küzdelemben 40 ország csapata vett részt. A magyar válogatott - amelynek tagja volt a tavalyi egyéni világbajnok Walter Tamás is - a szombati első fordulót még az első helyen zárta 21 ponttal, a második Belgium, a harmadik Olaszország volt 27, illetve 34 ponttal. (A csapatok 5-5 versenyzőjét szektorokba sorsolják, a pontszámok a szektoron belül elért helyezésekből adódnak. A versenyt végül a legkevesebb pontszámot elért csapat nyeri meg.)

Vasárnapra azonban alaposan megváltozott az idő, és a széljárással együtt mintha a szerencse is megfordult volna. Az evezőspályán hosszában végigszáguldó viharos erejű szél és az időnként eleredő eső nagyon megnehezítette a versenyzők dolgát. Végül az olasz csapat bizonyult a legeredményesebbnek.

A magyar válogatott a kilencedik helyen zárta a második versenynapot, ami az összesítésben a harmadik helyhez volt elegendő. Az ezüstérem a kiegyensúlyozottan versenyző Belgium csapatának jutott.

Egyéniben honfitársaink közül Erdei Attila szerepelt a legjobban: a tizenkettedik helyen végzett, 7,37 kilogrammos fogási eredménnyel.

Beetetés csúzlival
Beetetés csúzlival
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.