Plakátcégek, fideszes városokban

A Mahir Cityposter-Pro Aurum Vagyonkezelő alkotta konzorcium nyerte a fideszes vezetésű Óbuda reklámfelületeinek hasznosítására kiírt pályázatot, versenytárs nélkül - adtuk hírül tegnap.

A cégbírósági adatok szerint a Mahir Cityposter felügyelőbizottságának tagja Simicska Lajos, a Fidesz egykori gazdasági igazgatója, volt APEH-elnök. A Pro-Aurum pedig a Magyar Nemzet és a Hír Tv résztulajdonosa.

Ezúttal két fideszes vezetésű városban érdeklődtünk a reklámfelületek hasznosítói felől. A Fidesz-közeli Mahir Cityposter Kft. 2002-ben tíz évre szóló szerződést kötött a debreceni önkormányzattal a város reklámfelületeinek hasznosítására. Kovács Zoltán, a Városháza kommunikációs tanácsnoka azt mondta: a cég megbízással kapta meg a feladatot évi hárommillió forintos díj ellenében. (Óbudán 25 millió forint az ár.)

Kaposvár legfrekventáltabb területein a Multireklám Rt. és a Mahir Cityposter Kft. rendelkezik hirdetési felülettel. E cégekkel szemben a választások idején panasszal élt a helyi ellenzék: azt sérelmezték, hogy alapvetően a Fidesz részére biztosítanak hirdetési felületet, amit az érintett cégek elutasítottak.

Az önkormányzat a saját hirdetési felületeinek hasznosítására évekkel ezelőtt a pályázat útján kiválasztott Procont Kft.-vel kötött hosszú távú együttműködést, amely a feladatra külön céget hozott létre City Média Kaposvár Kft.-t (CMK) néven. Ez utóbbi társaság tulajdonosai időközben megváltoztak. Mintegy két éve a CMK új tulajdonosa a Citynfo 2003 Kft. lett, amelynek ügyvezetői tisztét egy ideig Jakó Gergely, a kaposvári Fidesz volt elnöke töltötte be, aki ma a Somogy megyei közgyűlés alelnöke.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.