A Fidesz a vagyontörvény ellen tüntetett Tatabányán

A vagyontörvény elfogadása és a vízművek értékesítése ellen tüntetett pénteken Tatabányán a Fidesz az Észak-dunántúli Vízmű székháza előtt. A megmozduláson közel 300-an vettek részt.

 

"A mai napon érkezett a parlamenti futárposta, hogy már a hétfői országgyűlés napirendjén szerepel a köztársasági elnök által visszaadott vagyontörvény, melyet gyorsított eljárásban, szinte változatlan formában kíván jóváhagyni a kormánytöbbség" - jelentette be Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő, aki 61 közéleti személyiséggel közösen korábban aláírta a törvény elfogadása ellen tiltakozó levelet.

A múlt héten a tatabányai képviselő-testület kezdeményezte, hogy a regionális vízmű tulajdonjoga lakosságarányosan kerüljön a szolgáltatási területek önkormányzatainak tulajdonába. A kérdésben igennel szavaztak az MSZP-sek is, köztük Lukács Zoltán, aki szintén tagja az Országgyűlésnek - mondta a polgármester.

Bencsik János azt reméli, hogy képviselőtársa a hétfői parlamenti szavazáson is a város érdekeit helyezi előtérbe, mert "kettős beszédet ebben a kérdésben sem lehet folytatni" - fogalmazott a város vezetője.

A polgármester a demonstrálók előtt megerősítette, hogy az említett levelet aláírók úgy döntöttek, ha a kormánytöbbség mégis megszavazza a vagyontörvényt, akkor előkészített beadványukkal alkotmányossági felülvizsgálatot kérnek.

 (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.