Lehallgatták Kármán Irént

Kármán Irén tudja, hogy április óta "valakik" lehallgatták a telefonját. A július 22-én megvert újságírónő szerint bántalmazása érdekében állhatott azoknak a volt rendőröknek, akiknek okuk lehet félni az olajakták megnyitásától.


Kimozdíthatja a holtpontról a Kármán Irén bántalmazása miatt elrendelt nyomozást a hemogenetikai szakértő jelentése - állítják rendőrségi szakértőink. Állítása szerint június 22-én este egy videotékából hazafelé tartva megtámadott és a Duna-partra hurcolt újságírónő ügyében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda Kármán Irén ruháján és más, meg nem nevezett helyszíneken olyan nyomokat rögzített, amelyek DNS-mintát hordozhatnak. A szakértőnek arra a kérdésre kell választ adnia, hogy találhatók-e DNS-nyomok az adott felületeken, s ha igen, kiktől származhatnak. A rendőrség e vizsgálat megállapításai alapján dönt a nyomozás további menetéről.

Kármán nemrég kiegészítette korábbi vallomását azzal, hogy tudomása szerint áprilisban "valakik" lehallgatták a telefonját.

- Egy kormányzati kapcsolatommal megbeszéltem valamit telefonon, néhány nappal később rászálltak, és szóról szóra kikérdezték, hogy mit miért mondott el nekem - idézte fel az esetet Kármán Irén. - Később megfelelő helyről megüzenték: jól gondoljam meg, kivel és mit beszélek telefonon, mert mások is hallgatják a beszélgetést.

A rendőrség - miként azt korábban már megírtuk - nem hisz Kármánnak. Szerintük ott, akkor és úgy, ahogy a vallomásaiban áll, nem bántalmazhatták. Tény ugyanakkor, hogy életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, s a sérüléseket bántalmazás okozta, amit legfeljebb huszonnégy órával azelőtt szenvedett el, hogy két horgász a Duna-parton összekötözve rátalált. Kármán Irén kevéssel kórházba szállítása után az olajos alvilágot sejtette a támadás hátterében, mivel korábban riportkönyvet írt és dokumentumfilmet forgatott a 90-es évek olajügyeiről.

Most azt mondja: nem kezdett magánnyomozásba támadói és azok lehetséges felbujtói után. Határozott elképzelése van azonban arról, hogy kik állhatnak az ügy hátterében. Szerinte azok a volt rendőrök, akiket idegesített, hogy évek óta kitartóan követelte minden lehetséges fórumon a titkos olajakták közzétételét, a rendőrkorrupció feltárását, mert nekik van félnivalójuk az ügyben.

- Ma már mindenki látja, hogy profi verőemberek kaptak el - mondja. - Csak azt akarták, hogy fájjon. Az ő szempontjukból nézve vis maior volt, hogy életveszélyes sérülésem keletkezett. Ezért is tartom felháborítónak, hogy a rendőrség megpróbálja elmismásolni az ügyet. Mint egykor az olajügyek felderítését segíteni próbáló rendőröket, engem is megpróbálnak lejáratni, ellehetetleníteni, ahelyett hogy kinyomoznák, kik vertek meg és raboltak el. Fenntartom, amit eddig mondtam: engem megvertek, és akaratom ellenére elhurcoltak Pesterzsébetről, s a legkevésbé sem érdekel, hogy a rendőrök nem találtak még olyan térfigyelő kamerát, amelyen ez látható.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője érdeklődésünkre csak annyit mondott: az ügyben még nem zárták le a nyomozást. A korábban kirendelt szakértők jelentéseire várnak, s azok fényében döntenek a továbbiakról.

Kármán Irén tegnap az Aradi utcában - a helyszínbejárással egybekötött kihallgatásra tart
Kármán Irén tegnap az Aradi utcában - a helyszínbejárással egybekötött kihallgatásra tart
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.