Kicsomagolnak a kínaiak Alsózsolcán

Megjelenik az első nagyobb kínai befektető Magyarországon. A Livan többmilliárdos beruházással hatszáz munkahelyet létrehozva építi fel új csomagolóanyag-gyárát Miskolc mellett, az Alsózsolcai Ipari Parkban - jelentette be Veres János pénzügyminiszter lapunknak.

A Livan környezetbarát, lebomló csomagolóanyagokat akar Magyarországon termelni. A kínaiak eddig elsősorban a kereskedelembe invesztáltak Magyarországon. Jelentős saját termelőberuházást még nem hajtottak végre, csak arra volt eddig példa, hogy bérgyártásban készíttessenek itt televíziót.

Veres János úgy látja: ez a beruházás is bizonyítja, hogy eredményesnek bizonyult a nyitás a keleti piacok (Oroszország, Kína) felé, ami még Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején vette kezdetét. A miniszter szerint az első kínai nagybefektető megjelenése az elmúlt hónapok tárgyalásainak eredménye.

A miniszter nem árulta el, milyen állami támogatásokkal segítik a befektető megjelenését. Erről a gazdasági kabinetnek kell döntenie - mondta, hozzátéve: az, hogy a Livan hatszáz munkahelyet hoz létre egy állástalansággal sújtott, hátrányos helyzetű térségben, jó esélyt ad a kedvező elbírálásra. Hangsúlyozta azonban azt is: bármely nemzetiségű befektető ugyanilyen támogatást kap, amennyiben ennyi munkahelyet hoz ilyen összegű beruházással, hasonlóan nagy problémákkal küszködő magyarországi területen. A miniszter szerint a cég esetleges adókedvezményét is normatív szabályok alapján döntik el - ehhez azonban ezt igényelnie kell.

Pa-Son Hszü a Livan Hungary Kft. tulajdonosa és Kóka János a bejelentésen
Pa-Son Hszü a Livan Hungary Kft. tulajdonosa és Kóka János a bejelentésen
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.