A meleg nyár ellenére nem nőtt, hanem csökkent a fürdők forgalma

Az adatok nem igazolták az előzetes várakozásokat: a fürdővállalatnál nemrég még úgy tippeltek, hogy a strandok forgalma 20 százalékkal erősebb lesz majd a kimutatásban, mint a tavalyi volt, ehhez képest most kiderült, hogy a látogatottság nem hogy nem nőtt, hanem még tíz százalékkal kisebb is a 2006-os szezonénál. Pedig a plusz húsz százalékkal sem lett volna kifejezetten elégedett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

A cég osztályvezetője, Mogyorósi Ferenc augusztus végén úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a jelek szerint 20 százalékkal erősebb szezont zárnak majd, mint egy éve, mert jobban alakult az időjárás, bár hozzátette, ahhoz képest, hogy milyen meleg volt, erősebb idényt vártak. Mogyorósi a megszorító intézkedésekkel, azaz a pénztelenséggel magyarázta a relatív elmaradást.

A most kijött számok viszont már 10 százalék mínuszt mutatnak, aminek okát a gyengén muzsikáló júniusi ünnepi hétvégében és a júliusi extra-kánikulában látja az osztályvezető. Voltak olyan borzasztóan forró periódusok, amikor a potenciális vendégek egy része - főleg az idősek - még a lakásból sem tették ki a lábukat - vélekedett. Az idén 330 ezren strandoltak Budapesten.

A cég összes fürdőjében nagyjából húszszázalékos a visszaesés, amely egyértelműen annak a következménye, hogy az OEP júniusban csökkentette bizonyos gyógyfürdői kezelések támogatását - mondta az osztályvezető.

Volt hely a medencékben
Volt hely a medencékben
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.