Ledózerolták a sportpályát

A Levegő Munkacsoport sürgős tájékoztatást kért a fővárosi és a XI. kerületi  önkormányzattól, mert kedd éjjel a négyes metró építői ledózerolták az őrmezői vasutas sportpálya felét.


A zöld szervezet közleményében hangsúlyozza: kifogásolják, hogy a munkálatok, a helyi  lakosság előzetes értesítése nélkül történtek.

A Levegő Munkacsoport tájékoztatást kér arról, hogy bontási  munkálatok milyen engedély alapján kezdődtek meg, a bontás  megkezdésének módszerét mi indokolja, és a kivitelezési munkák lebonyolítása összhangban van-e az engedéllyel, illetve a hatályos jogszabályokkal.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Levegő Munkacsoport és az Őrmezői Közakarat Egyesület júliusban már sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra véleményét arról, hogy nem ért egyet a tervezett metrómegállóhoz kapcsolódó területi átalakításokkal, és szeretné elérni, hogy a sportpálya megmaradjon. Információi szerint ugyanis a sportpálya helyén buszpályaudvart és mélygarázst építenének, a forgalmat pedig a lakótelep szélén, az óvoda, iskola és játszótér közvetlen közelében vezetnék el.

A Levegő Munkacsoport szerint a lakók határozottan ellenzik a terveket, és a civil szervezetek alternatív javaslatát támogatják, amely szerint a metró vonalát meg kellene hosszabbítani a Budaörsi útig.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.