Ellenőrök szállják meg a Combinókat

Mától a 4-es, 6-os villamosokon sem érdemes a blicceléssel próbálkozni, legalábbis egy hétig biztosan nem, mert a BKV-ellenőrök megszállják a Combinókat. A rendkívüli akció egy hétig tart, de a bliccelők ellen ezután is folytatja a hadjáratot a közlekedési cég.

A jegy nélküli utazások évente több millió forintos bevételkiesést okoznak a BKV-nak, ezért ennek visszaszorítása kiemelt feladat a vállalatnál. A bliccelők elleni harcot ez év márciusában indította a társaság, először a metróvonalakon - az ismert peronzárral -, majd a HÉV és több felszíni autóbusz- és villamosjáraton is. Augusztustól pedig a földalattiból és a 906-os éjszakai járatról próbálják kiszorítani a nem fizetőket. Az akciók kezdete óta naponta 7-8 millió forint többletbevétele van a BKV-nak.

A társaság tapasztalatai szerint a fokozott ellenőrzés a fizetős utasokat nem zavarja, a bliccelőket annál inkább. Utóbbiak kifejezetten zaklatásnak veszik, ha fel kell - fel kéne - mutatni a jegyüket, bérletüket. A legtöbb atrocitás is miattuk van, az ellenőröket átlagosan naponta legalább egyszer éri valamiféle bántalmazás.

Információnk szerint a biztonsági őrökkel megtámogatott ellenőrök hamarosan több éjszakai buszjáratot is megszállnak. Tapasztalatok szerint ugyanis mióta az éjszakai közlekedés jelentősen javult, az éjjeli bliccelők száma is hirtelen megugrott. A BKV-nál úgy vélik, az utazásért napszaktól függetlenül mindenkinek fizetnie kell. A cég reményei szerint ezt hamarosan az éjjel közlekedőkben is tudatosítani lehet.(N. H. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.