Duray Miklós cáfolja Gémesi Ferencet

Duray Miklós visszautasította Gémesi Ferencnek, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárának az úgynevezett kis MÁÉRT elmúlt szombati tanácskozásán elfogadott zárónyilatkozatával kapcsolatos nyilatkozatát.

– Az államtitkár úr úgy kommentálta az egyik fontos javaslatot, mintha csak az én személyes indítványom lenne, s ráadásul azt is állította, hogy nem mondok igazat. Ám a Határon Túli Magyar Szervezetek Fórumán elfogadott dokumentum egyértelműen cáfolja őt, ugyanis valamennyi jelenlévő javasolta, hogy a nemzeti jelentőségű programokra elkülönített, több mint 2,2 milliárd forint felhasználásáról a budapesti kormány képviselői és a határon túli magyar szervezetek vezetői közösen döntsenek. Vagyis jelenleg ők sem tudják, mire kívánják fordítani ezt az összeget. E tények ismeretében elvárom a szakállamitkártól, hogy bocsánatot kér tőlem – nyilatkozta lapunknak az MKP stratégiai alelnöke.

Gémesi Ferenc az elmúlt hét végén Duray Miklósnak mint az MKP egyik vezető politikusának pontosan tudnia kell ezt, ugyanis a párt képviselői minden szakmai és politikai egyeztetésen ott ülnek. Az államtitkár megjegyezte, a politikus nyilatkozata inkább azt jelzi, hogy nem ért egyet azzal a konszenzussal, ami kialakult a forrásmegosztás tekintetében a határon túli magyar szervezetek és a kormány között. Ha ezt valóban így gondolja, akkor a saját pártjában kellene rendeznie a kérdést - hangoztatta elmúlt szombati nyilatkozatában az államtitkár.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.