A VI. kerület bontsa fel a szerződést a Nagymező utcai mélygarázsról!

A VI. kerületi Fidesz azt várja Verók István szocialista polgármestertől, hogy bontsa fel a Nagymező utcai mélygarázs építéséről szóló szerződést a beruházó céggel, mert annak tevékenysége kapcsán bűncselekmény gyanúja fogalmazódik meg - közölte a Fidesz VI. kerületi csoportjának elnöke.


"Azt várjuk el Verók Istvántól, hogy ne rántsa magára a vizes lepedőt, ne álljon üzleti kapcsolatban a VI. kerületi önkormányzat olyan céggel, amelynek a tevékenysége kapcsán bűncselekmény gyanúja fogalmazódik meg veszélyes hulladék illegális elhelyezése miatt" - hangsúlyozta Illés Zoltán.

A politikus megismételte, amit délelőtti csepeli sajtótájékoztatóján is bejelentett, hogy az általuk feltárt cégháló szerint a Csepel Művek területén illegálisan lerakott mintegy 1.200 tonna környezetszennyező galvániszap elhelyezéséért felelős cégek és a Nagymező utcai mélygarázs kivitelezője között tulajdonosi összefonódás van.

Illés Zoltán beszélt arról is, hogy csütörtök éjszaka a VI. kerületi önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását adta a Nagymező utcai mélygarázs építéséhez. "Ez azért döbbenetes és elfogadhatatlan, mert az MSZP-SZDSZ többség ez idáig azt hangoztatta, Verók István polgármester úrral az élen, hogy nem támogatja a Nagymező utcai mélygarázs építését" - mondta.

Hangsúlyozta: törvénytelenség történt, mert a beruházó előzetesen nem mérte fel a házak és a lakások állagát. Emellett az építési engedélyeket is törvénytelenül adták ki 2006 elején - mondta, hozzátéve, hogy a VI. kerületi jegyző nem adhatott volna ki engedélyt, mert például az utcában álló fasor fővárosi védelem alatt áll. Mint mondta, az ügyészség és a közigazgatási hivatal hónapokkal ezelőtt elmarasztalta a VI. kerületet, felfüggesztette a munkálatokat, és utasította a XIII. kerületet, hogy folytassa le újból az engedélyeztetési eljárást. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.