Jenhitelt kínál az OTP

Jenalapú jelzáloghitelt vezet be az OTP Bank a jövő héttől. A japán valuta alacsonyabb kamatára alapozva, némi akcióval, kétszázalékos teljes hiteldíjmutatóval és alacsony induló törlesztőrészletekkel csábíthatja az ügyfeleket. Ehhez azonban a szeptemberi akciós időszakban kell igényelni, és két új csoportos beszedési megbízást kell a banknak adni, ráadásul a kedvezmény csak egy éven át él.

A jenhitelezést eddig a bankok általában kockázatosabbnak ítélték, nem is igen kínáltak ilyet. (Példa néhány gépjármű-lízingcégnél volt rá, és egy hitelközvetítő akadt, amely jobb ingatlanokra jobb ügyfeleknek ígér jelzálogalapú jenhitelt, de azt nem árulja el: tulajdonképpen ki is folyósítja a kölcsönt.)

Az alacsony jenkamat valóban csábító lehet, és - mint azt Illés Zoltán, az OTP ügyvezető igazgatója elmondta - a jen és a most leginkább kínált svjáci frank árfolyama az utóbbi időben jobbára együtt mozgott az euróhoz képest. (Azaz a japán valuta sem annyira kockázatos). Mindenesetre az OTP azoknak ajánlja az új hitelt, akik tisztában vannak a devizakockázatokkal - ráadásul a termék szabad mozgást kínál a jen, a svájci frank, az euró és a forint között. Az ez alapján világhitelnek elnevezett konstrukcióban az ügyfél egy hónapban egyszer szabadon és költségmentesen válthat devizanemet - igaz, arra nem árt figyelni, hogy a jenről a svájci frankra áttérni így is drága mulatság lehet. Az átváltás során ugyanis először forintra konvertálják a teljes hitelösszeget (vételi árfolyamon), majd azt váltják át a másik devizába (eladásin). Így az, aki sokat ugrál, elég gyorsan növelheti a tartozása összegét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.