Ulticsata Lakitelken

Csendes játék az ulti, ha fegyelmezett emberek játsszák, olyan helyen, mint a Kölcsey-ház a Lakiteleki Népfőiskolán. Huszonhét fegyelmezett ember rakta tegnap a lapokat a Fedák Sári Kupán - kilenc, egyenként háromfős csapat. A versenyt a Magyar Ultisok Országos Egyesülete szervezte.

A kilenc között van az országgyűlési képviselők csapata - Medgyasszay László, Font Sándor, Balsay István - Lezsák Sándor Nemzeti Fórum-beli kollégái. Még egy képviselő ül az asztalnál, a fideszes Mádi László, de ő nem a képviselők csapatában játszik. Lezsák Sándor invitálta az MSZP-s Alföldi Albertet is, aki nem tudott jönni. A Lakiteleki Népfőiskolán hagyományt akarnak teremteni a Fedák Sári Kupával.

- Az ulti hungaricum - mondja Lezsák Sándor -, ezért is adunk helyet szívesen a versenynek.

Megjegyzem, nem az efféle könnyű súlyú dolgokról ismerik Lakitelket, mire Lezsák azt feleli: náluk mindig is szerettek játszani. Megrendezték a sakkozó magyarok találkozóját, lehet bridzsezni, a jövőben pedig gombfocizni is.

- Jó szélesre tárták a kaput - vetem közbe.

- Eddig is széles volt az, csak a ránk szabott skatulya szűk - hangzik Lezsák válasza.

Muzslai Róbertet, az ultisok egyesületének elnökét arról lehet megismerni, hogy mindig az ő asztalánál ér véget legelőbb a leosztás. - A nőknek sokat köszönhetünk - mondja az elnök. - Minden ultis mellé kell egy asszony, aki elhiszi, hogy tényleg ultizni megyünk.

A győri Uthy Ilona maga megy ultizni. Egy éve tanult meg az interneten, azóta szinte minden versenyen ott van.

- Számít, hogy férfi vagy nő játszik?

- Nekem nagyon, mert szeretek nyerni, és a versenyeken női különdíjat szoktak osztani, amit gyakran megkapok.

- Én amolyan, "ha ló nincs, a szamár is kincs" alapon kerültem a Nemzeti Fórum csapatába - mondja Medgyasszay László. - Huszonöt éve ultiztam utoljára, a szabályokat is fel kellett elevenítenem egy kicsit.

- Van valami közös az ultiban meg a politikában?

- Talán annyi, hogy több lépéssel előre kell gondolkodni: kitalálni, mire készül az ellenfél. De több nincs: az ultival ellentétben a mai politikában nincs könnyedség, és a játékosok nem képesek elviselni a vereséget.

A 27 versenyző közül a legjobb politikus, Balsai István a 16. helyet szerezte meg. Muzslai Róbert egyesületi elnök lett az első; a vesztesek bundát kiáltottak. Na, íme egy újabb közös pont a politikával.

Balsai István kontrázik
Balsai István kontrázik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.