Demjántól épülhet a kormánynegyed

A magyar államnak senkivel sem kell egyezkednie a kormányzati negyed felépítéséről, kiváltképpen nem a TriGránittal - szögezte le érdeklődésünkre Görözdi György kormánymegbízott.

A kérdést az indokolta, hogy a Magyar Nemzet (MN) tegnapi írása szerint kulcsszerepbe kerül a tervezett kormánynegyed megépítésénél a Demján Sándor által tulajdonolt Westend Beruházó Kereskedelmi Zrt. A közúti kapcsolatokat jelentő telkekre - a "per" 11 és "per" 50 telekkönyvi jelzetűekre - ugyanis a társaság földhasználati joggal rendelkezik.

Görözdi György kérdésünkre közölte: a helyszínt kijelölő pályázatba nem vonták be a vitatott 50-es számú telket, így az az épületegyüttes felépítését sem érinti. Az viszont igaz, hogy ebből a vitatott 3000 négyzetméteres területből 500 négyzetmétert a MÁV korábban bérbe adott a Westend bevásárlóközpont építőinek, és a bérleti szerződésben a cég elővásárlási jogot nyert a területre. A vasúttársaság és a TriGránit (szintén Demján cége) között ugyan vita van arról, hogy az az egész területre vagy csak a bérbe vett telekdarabra vonatkozik, de ez csak akkor válhat érdekessé, ha a Ferdinánd híd melletti új felüljáró felépülne - a telek ugyanis az alatt van. A másik (11-es számú) telek felemlítése pedig abszurd, az ugyanis maga a Nyugati tér.

Nyúl Sándor, a TriGánit vezérigazgatója lapunknak azt mondta: szó sincs üzengetésről, vagy arról, hogy zsarolni próbálnának. A TriGánit nem ellenérdekelt az ügyben, s ha az állam igényt tartana a telekre, még pénzzel is beszállnának egy felüljáró vagy alagút megépítésébe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.