110 méteresre álmodták a Váci úti felhőkarcolót

A XIII. kerületi önkormányzat a Váci út - Róbert Károly körút sarkára 110 méteres magasház felépítését is engedélyezné, ugyanakkor a fővárosi építési szabályozás szerint nem lehet 74 méternél magasabb  építményt felhúzni Budapesten - mondta Arató György, a kerület főépítésze.

ű
A XIII. kerület 2000-ben hozott rendeletét, miszerint 110 méter magas toronyházat lehetne építeni a kerületben, a fővárosi  önkormányzat megóvta az Alkotmánybíróságon, így a rendeletet  hatályon kívül helyezték - emlékeztetett Arató György. Hangsúlyozta: a terület városközponti övezetként van megjelölve a főváros településszerkezeti tervében is. A kerület tárgyal a fővárosi önkormányzattal, hogy kiemelt területeken akár 110 méteres épületeket is lehessen építeni. A magasház-beruházó nem kaphat addig építési engedélyt, amíg a  főváros nem fogadja el a kerületi szabályozási tervet - fűzte hozzá.

Arató György a Váci út - Róbert Károly körút sarkára tervezett magasházról szólva kifejtette, hogy a legfelső szinteken mintegy 20 ezer négyzetméteren irodák lennének, az alsó két szinten pedig közhasznú funkciókat ellátó üzletek, éttermek, bankfiókok.

A kerületi és a fővárosi önkormányzat az ingatlanfejlesztővel  olyan megállapodást szeretne kötni, miszerint a beruházóra több  közhasznú munkát ráterhelnének, egyebek mellett a közelben lévő metrófeljárók akadálymentesítését, 250 férőhelyes P+R parkoló  építését, valamint zöldfelület és publikus tér kialakítását -  folytatta a főépítész hozzátéve, hogy a beruházó 2009-ben akarja átadni az építményt. A környezetrendezés, a zöldfelületek, a gyalogos sétány kialakítása a lakosság érdekeit is szolgálja - jegyezte meg.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.