Olaszliszkai gyilkosság: hamarosan lezárul a nyomozás

Két hónappal meghosszabbította a tavalyi olaszliszkai gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes fogva tartását a Miskolci Városi Bíróság. Információink szerint az ügy nyomozását rövidesen lezárja a rendőrség.

Mint többször írtunk róla, tavaly október tizenötödikén a Tokaj-hegyaljai településen agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, aki autójával elsodort egy kislányt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője tudósítónknak elmondta, hogy a nyolc gyanúsított közül néhánynak lejárt a korábban több alkalommal is meghosszabbított előzetes fogva tartási ideje. Ezért a bíróság ismét megvizsgálta a körülményeket, és mivel változást nem tapasztalt, újabb két hónappal meghosszabbította a fogva tartás idejét.

Az olaszliszkai gyilkosság ügyében - több ember által különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt - folyó rendőrségi eljárás már a végéhez közeledik. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa azt mondta: már minden bizonyíték és szakértői vizsgálat eredménye a rendőrség birtokában van. Jelenleg az ügyészséggel egyeztetve a kiértékelést végzik. Amikor ez befejeződik, a rendőrség lezárja az ügyet, és vádemelési javaslattal átadja az ügyészségnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.