Segítség nélkül az elhúzódó esőzések után

Pakisztán, India, Nepál, Banglades és Vietnám katasztrófa sújtotta területein élelmiszer és ivóvíz hiány fenyeget, továbbra is tartani kell a járványoktól, a gyerekek pedig egyelőre nem mehetnek vissza iskoláikba. Bár a víz már lefolyt az elárasztott területekről, a szenvedéseknek még nincs vége. Az UNICEF adományokat vár.

Pakisztántól Vietnámig 50 millió ember életét tették tönkre a monszunt követő áradások. Az UNICEF továbbra is adományokat vár, hogy segítse a károsultak visszatérését a normális élethez.

Kritikus a helyzet Bangladesben

Bangladesben az ország területének 40 százaléka víz alá került, a termés megsemmisült. Mindez egy olyan országban, ahol a gyermekek több mint egyharmada egyébként is alultáplált. Negyvenhárom iskolaépületet elvitt a víz, több ezer pedig súlyosan károsodott. Az épen maradt épületekben a hajléktalanná vált családokat szállásolták el. Jelenleg másfél millió gyerek nem tud emiatt iskolába járni. 

Az UNICEF partnereivel ideiglenes iskolák létrehozását tervezi. Gyorssegélyként 200 ezer embert látott el magas proteintartalmú élelmiszerrel, alapvető gyógyszerekkel. Négyszáz ezer adag infúziót és tíz mobil víztisztító berendezést is készenlétbe helyezett a szervezet.

Emberemlékezet óta a legsúlyosabb áradás

Indiában 20 állam szenved a monszun következményeitől, egymilliónál több házban keletkezett súlyos kár, jó részük összedőlt. Az UNICEF hamarosan védőoltás-kampányt indít, hogy megakadályozza egy esetleges kanyarójárvány kitörését. Szúnyoghálók osztásával igyekeznek csökkenteni a malária megbetegedések számát. Bihar államban a szervezet a helyi hatóságokkal együttműködve 300 egészségügyi csoportot hozott létre, és hamarosan tízezer önkéntes segítőből álló hálózat fogja folyamatosan figyelemmel kísérni a falvakban élő gyermekek egészségi állapotát. 

Hogyan segíthet az UNICEF-en keresztül?

1000 Ft - két meleg takaró ára és a fedél nélkül maradtakhoz való eljuttatás költsége
4000 Ft - családi elsősegélycsomag kötszerekkel, fertőtlenítő szerekkel, gézzel, ragtapaszokkal
40 000 Ft - egészségügyi csomag 1000 embernek három hónapra szükséges alapvető gyógyszerekkel, orvosi felszereléssel

Az UNICEF számlaszáma: OTP 11705008-20123725.

(Adomány-befizetéséhez kérhet csekket az unicef@unicef.hu címen vagy a 36-1-201-4923-es telefon. A közlemény rovatban tüntesse fel: Dél-Ázsia)

(Forrás: UNICEF Magyar Bizottság)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.