Hosszabbítást kér a rendőrség a Kármán-ügyben

A Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozás határidejének meghosszabbítását kérte az ügyészségtől a - saját állítása szerint - közírói munkásságával összefüggésben, június 22-én lakása közelében megtámadott, bántalmazott, majd elhurcolt és megkötözve a Duna-parton egy kocsiból kidobott újságírónő ügyében.

Rendőrségi források a szakértői vizsgálatok elhúzódásával magyarázták a döntést.

Kármán Irén korábban az olajügyekről írt könyvével, az azzal párhuzamosan forgatott dokumentumfilmjével és egy tervezett játékfilmmel hozta összefüggésbe megveretését, ami azonban a rendőrség szerint ott, akkor és úgy nem történhetett meg, ahogy azt az újságírónő vallomásában elmondta. Ugyanakkor Kármán Irént - legfeljebb huszonnégy órával az előtt, hogy a Duna-parton megkötözve megtalálták (a szakértő állítólag nem zárta ki, hogy önkötözés történt, de az ellenkezőjét sem) - valaki életveszélyesen megsebesítette. Egy hasi ütéstől olyan bevérzése keletkezett, ami akár a halálát is okozhatta volna. Ez pedig hivatalból üldözendő - szögezték le az NNI nyomozói. A rendőrség visszavonta ugyan a Kármán Irén elrablói fejére kitűzött ötmilliós vérdíjat, a nyomozást folytatja - immár csak ismeretlen tettes által elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Arról, hogy Kármán ellen indul-e eljárás a hatóság félrevezetése vagy más címen, a nyomozás befejezése után az ügyészség dönt. Szakértők szerint valószínűbb, hogy nem, különösen ha nem sikerül megtalálnia, aki Kármán életveszélyes sérülését okozta. (F. Gy. A.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.