Gál J. Zoltán: "találkozunk október 23-án"

Jelesre vizsgázott mindenki, aki részt vett az állami rendezvények biztosításában - mondta Gál J. Zoltán, az Operatív Törzs irányítója a testület záró ülésén hétfőn késő este.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára zárásul azt mondta az Operatív Törzs tagjainak, "találkozunk október 23-án". Az Operatív Törzs tagjainak tájékoztatása szerint rendkívüli esemény sehol az országban nem történt, az előre bejelentett 740 rendezvényből 382-t tartottak meg. Elmaradt többek között a miskolci, a szekszárdi és a kazincbarcikai tűzijáték. Muharay Árpád dandártábornok, a katasztrófavédelmi főigazgatóság főigazgató-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy Borsod, Heves és Nógrád megyében még mindig piros meteorológiai riasztás van érvényben.

Tájékoztatása szerint a viharos időjárás miatt a tűzoltók országszerte 341 helyen segítettek fakidőléseknél, vízszivattyúzásoknál, illetve tetőcserepek és kémények elmozdulásánál.

Az Országos Rendőr-főkapitányság alezredese beszámolt arról, hogy rendőri intézkedésre nem került sor a Budapesten kívüli augusztus 20-i rendezvényeken. A vihar miatt azonban két rendőrautó rongálódott meg, az egyikre fa dőlt, a másik pedig koccant, személyi sérülés egyik esetben sem volt.

Összesítésük szerint a zászlófelvonáson 250, a tisztavatáson négyezer, az Air Race gálán 40 ezer, a Szent Jobb körmeneten háromezer, a Mesterségek Ünnepén egyidőben öt-hatezer, a Hősök terei MIÉP-gyűlésen ezer, a tűzijátékon pedig 250 ezer ember vett részt. Palocsai Zoltán beszámolt arról is, hogy nagyjából 1.500 rendőr volt az utcákon a fővárosban a nap folyamán. Késő este a Dunán újraindult a tűzijáték miatt szüneteltetett víziközlekedés.

Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója közölte: 44 sérültet - köztük két külföldit - láttak el a nap folyamán, ebből 13 embert kellett kórházba vinni, kisebb és könnyebb sérülésekkel. Ez átlagos igénybevételnek számít - hangoztatta. Kiemelte: a tűzijátékról az emberek rendben mennek haza. Bérczi László, a Fővárosi Tűzoltóság alezredese elmondta: a vihar miatt Budapesten 80 riasztást kaptak, ezek felénél már elvégezték a munkát, a tűzijáték biztosításában száz tűzoltó vett részt, személyi sérülés és tűzeset sem történt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.