Omiši párlattár

Elmondhatatlanul sok élménnyel lettünk gazdagabbak, gyönyörű helyeken strandoltunk, varázslatos kisvárosokat láttunk Brač szigetén, élveztük a kristálytiszta tengert Omišnál - mind mind megérdemelnék a Polipdíjat.

A díjat a családi szavazáson végül egy omiši kisboltnak adjuk, amely a vár tövéből a főutcára visszavezető kis közben, némileg a turisták fő csapásaitól rejtve található. Miroslav Fistanić üzlete a legjobb helyi gyümölcspárlatokat és likőröket (szilvapálinka, meggylikőr, diólikőr, stb.) kínálja, amiket helyben meg is lehet kóstolni. Az árak nem vészesek, bár ezt kinek-kinek a pénztárcája dönti el.

Ajándékként hazavihető kis üvegnyi ital 15 kunáért kapható, a nagyobb üvegek pedig 25-40 kunába. A boltos maga készíti az italokat, és vásárlás előtt nagyon kedvesen kínálja meg a vendéget. Úgy látszik, nem ritka a magyar kuncsaft sem, mert a diót és a szilvát magyarul ajánlotta a figyelmünkbe.

Vajna Judit

 Adjon ön is POLIPDÍJAT! A javaslatokat - rövid indoklással és fényképekkel - a hét legjobbjára ide várjuk: adria@nepszabadsag.hu


Szilvapálinka, meggylikőr, és még sok egyéb párlat
Szilvapálinka, meggylikőr, és még sok egyéb párlat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.