Rólunk

Párom hosszú évek óta előfizetője a Népszabadságnak. Amióta a MediaLOG Fiege átvette a kézbesítést, az addig minden reggel pontosan megérkező újságot hol megkaptuk, hol nem. Április közepén úgy döntöttünk, hogy május 1-jétől nem fizetünk elő kedvenc napilapunkra. Mivel a terjesztő sem közölte velünk, mikor nem hozza ki a már kifizetett példányokat, mi is hasonló módon jártunk el - nem mondtuk le az előfizetést. Az OTP-nél le akartuk állítani a tranzakciót, de ezt a bank nem tudta teljesíteni, mert a terjesztő a májusi díjat már április 19-én leemelte, azaz jóval a ki nem hozás időpontja előtt bezsebelte a pénzt. Mivel május végétől két hétig a Balatonnál voltunk, azzal a jelszóval, hogy mindegy hogy itthon vagy ott nem fogjuk megkapni, kértük az újság átirányítását. És láss csodát! Az újság mindennap megérkezett. Az OTP-nél ellenőriztük, az előfizetési díjat nem utalták át. Azt hittem, júliusban majd észreveszik, és leállítják a kézbesítést. De a Népszabadság mindennap csak jött és jött. Olyan elégedettek voltunk, hogy úgy döntöttünk: júliustól ismét előfizetünk. Biztonság okáért most az én számlámról és az én nevemre, hogy a rendesen előfizetett és a rendesen megszüntetett előfizetések közül legalább az egyik alapján minden reggel megkapjunk egy példányt. És ekkor jött az újabb meglepetés! Kiderült, hogy a lemondás ellenére az OTP júliustól újra átutalta a Népszabadság előfizetési díját a MediaLOG Fiege-nek. A bürokrácia törvényei alapján, mely szerint "ha a helyzet nem szabályszerű, de a számodra előnyös, akkor ne tégy semmit, mert bármit is tennél, a szituáció csak a károdra változna meg". Itt tartunk most.

Dr. Quittner Pál

A Népszabadságban kevés a tényfeltáró riport, nagy nevek unalmas írásai jelennek meg. A kormányzatot nem bírálja elég markánsan ott, ahol kell, és nem dicséri, ott, ahol lehet. Szerintem a Népszabadság előfizetőinek a családja is előfizető volt, ezen a lapon szocializálódtak. Az ő számukra a Vélemény rovatban elfogadhatatlan írások jelennek meg, és a lap a kormányzat minden intézkedését fanyalgással fogadja. A MediaLOG hatalmas csapást mért a Népszabadságra, melynek előfizetői nem olyan elkötelezettek, mint más lapoké.

Fenichel László

Az augusztus 10-i számban olvastam két cikket is, ami kifejezetten megnyerte a tetszésemet. Egyrészt remek volt Fáy Miklós cikke Verdi Traviatájáról (Kevesebbet észszel), zenerajongóként magam is megszereztem már a CD-t, és maradéktalanul egyet kell értenem Fáy úrral. Másrészt olvastam Máthé András cikkét a magyar tévéről (Retrotévé), ami szintén remek, szellemes írás, magam is felbőszülök néha az m1 pocsék műsorait nézve. Gratulálok a szerzőknek, csak így tovább. A cikkírók neve mellé, ha lehetne, kérem, tegyék ki e-mail címüket, hogy közvetlenül velük is lehessen levelezni.

Dr. Nagy Tamás

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.