Moszkvában sorra lopják el a hetvenmilliós Bentley-ket

Moszkvában újra elkötöttek egy Bentleyt péntekre virradóra, s ez a héten a harmadik, a nyáron egyenesen a hetedik volt ebből a luxusmárkából.

Az orosz rendőrség közlése szerint szombaton tett bejelentést egy munkaviszonnyal nem rendelkező, 29 éves nő, hogy az éjszaka ellopták Bentley Continental típusú autóját. A kár összege, vagyis a kocsi ára mintegy 70 millió forintnak megfelelő összeg.

Ezen a nyáron ez már a hetedik Bentley volt, legutóbb Vlagyimir Zsmudszkij olimpiai bajnok vízipólós kocsiját lopták el.

Moszkvában, ahol a széles utak ellenére is örökösek a közlekedési dugók, nem ritkán látni a forgalomban igen drága kocsikat: egy-egy Mercedes, vagy Porsche terepjáró fel sem tűnik.

Az Autoweek című amerikai szaklap szerint a Hummereket is kínáló három moszkvai autókereskedés egyikében egy hónap alatt 12 Hummer eladása volt a csúcs, s ennyi idő alatt egész Nyugat-Európában körülbelül ennyi kel el.

A kereslet akkora, hogy bemutató példány sincs a kereskedésben, noha a legegyszerűbb modell ára mintegy 50 ezer dollárnál, vagyis mintegy 10 millió forintnak megfelelő összegnél kezdődik. Tekintettel a nagy keresletre a H 2 modellt már 2004 óta gyártják Oroszországban, nemrégiben pedig megkezdték a H 3 gyártását is.

 

(MTI-Panoráma)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.