Kis pesti remény

Úgy tetszett, a Honvéd játékosai megfogadták Supka szakvezető útmutatását a Hamburg elleni UEFA Kupa-selejtezőre, lévén, hogy - a nyitószakaszban kiváltképpen - "az esélytelenek nyugalmával" kocogtak a mérkőzés helyszínéül szolgáló, lelátóin hétezer szurkolót számláló Szusza Ferenc stadionban.

A kispesti drukkerek mindenesetre már a harmadik percben rákezdtek a "mindent bele" rigmusra, miközben a hamburgiak úgy eldugták a labdát, hogy a szemlélő azt gondolta: szórakoznak ők. Nem szórakoztak; olyannyira nem, hogy a hátvéd Demel - aki előzőleg öt ember gyűrűjében mutatott be könnyű szólót a piros mezesek büntetőterületéig - kisvártatva keményen "beállt" a tizenhatoson belül föltűnő Ivancsics elé, s feltehetőleg Kuipers holland játékvezetőt is meglepte a váratlan előmenetel, tudniillik hanyagul továbbot intett... A folytatásban annyiban változott a helyzet, hogy a Honvéd megkísérelt kilépegetni riválisával szemben, ám komoly lehetőséget - a szembeszökő fizikai, technikai és taktikai fölény nyomán - alig-alig tudott kidolgozni. Bárányos és Genito, átellenben Jarolim lövésénél kaphattuk fel a fejünket, de úgynevezett életveszélyes szituáció egyik kapu előtt sem alakult ki.

A második félidő elején Abraham négy méterről lőtt fölé, és ezzel kihagyta a találkozó egyetlen hazai ziccerét... A Barcelonával kacérkodó Van der Vaartot nélkülöző Hamburgnak érezhetően megfelelt az idegenbeli iksz, de a meccs zárórészében már nem is nagyon kellett figyelnie, mivel a budapestiek ereje jó órányi játékot követően elfogyni látszott. Annyira azért nem, hogy Abraham megint ne kerüljön helyzetbe, mindazonáltal nagyobb lehetőség - De Jong kapufája, Guerrero ziccere - a vendégek előtt adódott (0-0)... A visszavágót két hét múlva rendezik.

UEFA Kupa

selejtező, második forduló, első mérkőzések

Honvéd-Hamburg 0-0
Tobol-Groclin 0-1
MIKA-Artmedia Bratislava 2-1
Besa Kavaje-Liteksz Lovecs 0-3
Zlate Moravce-Zenit 0-2
Ekranas-Valerenga 1-1
Dinamo Tbiliszi-Rapid Wien 0-3
MyPa-Blackburn 0-1
Ried-Sion 1-1
Dinamo Minszk-Odense 1-1
Slaven Belupo-Galatasaray 1-2
Metalurgs-AIK Stockholm 3-2
Omonia Nicosia-CSZKA Szófia 1-1
HJK Helsinki-Aalborg 2-1
Brann Bergen-Suduva 2-1
Haka Valkeakoski-Mitjylland 1-2

Dnyipro-Belchatow

Maccabi Tel-Aviv-Erciyesspor

Young Boys-Lens

Lokomotiv Szófia-Otelul Galati

Uniao Leiria-Maccabi Netanya

Siroki Brijeg-Hapoel Tel-Aviv

UN Käerjeng-Standard Liege

Rabotnicki-Zrinjski Mostar

Hammarby-Fredrikstad

Basel-Mattersburg

CFR Cluj-Anortoszisz

Hajduk Split-Sampdoria

Austria Wien-Jablonec

Drogheda-Helsingborg

Dunfermline-Häcken

Atletico Madrid-Vojvodina

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.