Rossz idő, rossz megváltó

Bár a heti nézőszám még ezen a héten is mosolyt csal a mozisok arcára, azért ez a siker kicsit csalóka. A listát két animációs mű vezeti, tehát a héten zömmel a kisgyerekesek, azaz komplett családok dobták meg a nézőszámot. Talán a rossz idő miatt, de a heti nézőszámon nem látszik meg a Sziget-para, azaz nem ment el fesztiválozni a fővárosi filmbarátok zöme.

Az első helyen továbbra is a kulináris művészeteknek hódoló patkány karriertörténete, azaz a L'ecsó áll. Ráadásul atomnagy előnnyel, kvázi nem biztos, hogy stratégiailag jó döntés volt a Simpson család mozis megmérettetését harcba küldeni ellene, mégha az utóbbi nem feltétlenül gyerekfilm. Mindenesetre a Simpson-mozi nem indult olyan erősen, mint "Nyugaton", de hosszú távon ez még változhat, különösen, hogy kis hazánkban is népes rajongótábora van a normálisnak épp nem mondható famíliának.

A Simpson család mozis kalandjának legnagyobb kérdése az volt, van-e elég szufla benne egy egész estés epizódhoz. Kiderült, hogy elég komoly témát hívtak segítségül: a globális felmelegedés problémakörét.

A film viccesen, ironikusan ki meri mondani, hogy sokan egyszerűen tagadják a globális felmelegedés tényét. Bart Simpson pedig a tökéletes polgár, aki nem elég, hogy tönkreteszi a városi tavat, ő menti meg az egész kócerájt a zakkant és gonosz környezetvédőktől.

A hét másik premierje, az Evan, a minden6ó először 175 millió dolláros költségvetésével hívta fel magára a figyelmet, majd azzal, hogy jókorát bukott: Amerikában százmilliót sem szedett össze. Talán azért, mert a Minden6ó sztárja, Jim Carrey, aki garancia a sikerre, nem vállalta el a folytatást. A mellékszereplőből előtérbe lépő Steve Carell pedig még nem akkora név, hogy még egy rossz filmet is elcipeljen a hátán. Pedig tehetséges emberről van szó. Engem A hivatal című tévésorozatban nyújtott alakítása fogott meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.